Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

EU-ministerivaliokunta linjasi kantoja joulukuun Eurooppa-neuvostoon

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 14.12.2016 10.14
Tiedote 549/2016

Osana valmistautumista joulukuun Eurooppa-neuvostoon EU-ministerivaliokunta käsitteli kokouksessaan 14. joulukuuta ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaa, muuttoliikettä sekä talous- ja sosiaalikysymyksiä. EU-ministerivaliokunta linjasi myös Venäjä-pakotteiden jatkosta ja keskusteli syksyllä alkavista neuvotteluista seuraavaksi monivuotiseksi rahoituskehykseksi.

Eurooppa-neuvostossa (15. joulukuuta) Suomi tukee voimakkaasti yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämistä. Muuttoliikkeen osalta Suomi pitää tärkeänä, että EU laajentaisi kumppanuustoimintaansa koskemaan myös Somaliaa, Irakia ja Afganistania. Yhteistyöllä pyritään vähentämään ihmisten tarvetta lähteä kohti Eurooppaa ja lisäksi pyritään tehostamaan palautuksia niiden osalta, jotka eivät tarvitse suojelua. Suomi pitää tärkeänä myös EU:n ja Turkin yhteistyön jatkamista.

EU:n valmistautuessa pidentämään Venäjä-pakotteita kuudella kuukaudella 31.7.2017 asti, EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen tukevan edelleen EU:n yhteistä pakotepolitiikkaa.

EU-ministerivaliokunta käsitteli myös vaikuttamista Euroopan komissioon sen valmistellessa esitystä uudeksi monivuotiseksi rahoituskehykseksi (2021-).

EU-ministerivaliokunta linjasi myös Suomen kannat ympäristöneuvostoon (19.12.), jossa käsitellään päästökauppadirektiiviä sekä pyritään hyväksymään päätelmät kemikaalien hallinnasta koskien ihmisten ja terveyden suojelua.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319, erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun