Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Hallituksen neuvottelu Turun tapahtumien johdosta

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 19.8.2017 15.20
Tiedote 365/2017

Hallitus on pitänyt neuvottelun lauantaina 19. elokuuta Turun tapahtumien johdosta. Hallitus sai neuvottelussaan päivitetyt tiedot poliisitutkinnan etenemisestä. Hallitus seuraa edelleen tilannetta tarkasti ja saa jatkuvasti päivitettyä tietoa viranomaisilta.

Pääministeri Juha Sipilä muistuttaa, että suomalaisten on nyt pidettävä yhtä. Vihaan ei saa vastata vihalla.

”Tuomitsen teon erittäin voimakkaasti. Se on järkyttävä ja koskettaa meitä kaikkia. Emme saa leimata muita Suomessa olevia ulkomaalaisia Turussa tehdyn iskun vuoksi. Uhrien ja auttajien joukossa oli niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia,” sanoo pääministeri Juha Sipilä.

Viranomaiset ovat kohottaneet valmiuttaan, ja yhteistyö eri viranomaisten välillä toimii hyvin. He ovat varautuneet myös tämän kaltaisten tilanteiden varalle. Poliisin ja terveysviranomaisten toiminta oli ripeää ja esimerkillistä.

Hiljainen hetki sunnuntaina

Hallitus sopi neuvottelussaan hiljaisen hetken järjestämisestä Turun iskussa menehtyneiden muistoksi. Minuutin pituinen hiljainen hetki järjestetään koko maassa sunnuntaina 20. elokuuta klo 10. Hallitus toivoo, että suomalaiset yhtyisivät laajasti tähän hiljaiseen hetkeen.

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Päivi Paasikoski, p. 040 547 6279 ja EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 0733, valtioneuvoston viestintäosasto

 
Sivun alkuun