Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Hallitus perusti maahanmuuttoa varten ministerityöryhmän

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 24.9.2015 14.41
Tiedote 505/2015

Hallitus on perustanut ministerityöryhmän maahanmuuttoa varten. Maahanmuuttoryhmän puheenjohtajana toimii sisäministeri Petteri Orpo.

Ryhmään kuuluvat pääministeri Juha Sipilä, ulkoministeri Timo Soini, valtiovarainministeri Alexander Stubb ja valtiosihteerit toimivat tarvittaessa heidän sijaisinaan. Ministeriryhmän jäseninä ovat myös ministerit Anu Vehviläinen, Juha Rehula, Olli Rehn, Hanna Mäntylä, Jari Lindström ja Sanni Grahn-Laasonen.

Ministerityöryhmä muodostaa ja ylläpitää tilannekuvaa turvapaikanhakijatilanteesta sekä seuraa kotoutumisen edistymistä. Ryhmä kokoontuu säännöllisesti.

Hallitus perusti myös ministeriryhmän Venäjään liittyvien asioiden koordinoinnin parantamiseksi. Venäjä-ministeriryhmään voivat halutessaan osallistua kaikki hallituksen ministerit. Myös tasavallan presidentti voi osallistua ryhmän kokouksiin. Ryhmä ei ole päätöksiä tekevä elin. Se toimii tiedonjako- ja koordinaatioelimenä ja antaa mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen tilannearviointiin.

Venäjä-ministeriryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa ja toimii pääministerin alaisuudessa. Ryhmän sihteeristö on ulkoministeriön itäosastolla.

Lisätietoja: poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki, p. 09 1602 2009 ja kansainvälisten asioiden erityisavustaja Anna-Kaisa Heikkinen, p. 0295 160 306, valtioneuvoston kanslia

Alexander Stubb Anu Vehviläinen Hanna Mäntylä Jari Lindström Juha Rehula Juha Sipilä Olli Rehn Petteri Orpo Sanni Grahn-Laasonen Timo Soini
 
Sivun alkuun