Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Mannerheimintiellä tanssitaan Suomi 100 -avajaisissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 1.12.2016 11.06
Tiedote 520/2016

Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlinta käynnistyy Suomessa ja maailmalla uudenvuoden aattona 31.12.2016. Suomi 100 -avajaisissa Helsingissä juhlitaan Töölönlahdella ja Kansalaistorilla koko päivän aina yhteen asti yöllä. Uuden vuosisadan bileissä lauteille nousevat huippuartistit ja jopa Mannerheimintie muuttuu tanssilattiaksi. Ilta on koko Suomen: Yle välittää avajaistunnelmat kaikkialle maahan.

Suomi 100 -juhlavuoden avajaiset Helsingissä uudistaa uudenvuoden vieton paikkaa myöten. Uusivuosi 2017 vastaanotetaan Töölönlahdella ja Kansalaistorilla perinteisen Senaatintorin sijaan. Suomi 100, Helsingin kaupunki, Yle sekä alueen toimijat järjestävät yhteistyössä koko päivän kestävän kaupunkitapahtuman, johon kaikki on kutsuttu!

”Suomen satavuotisjuhlavuosi avataan vain kerran. On upeaa, että sen ensi hetkistä lähtien vuoden teema yhdessä toteutuu, kun suuri määrä ihmisiä kokoontuu Kansalaistorille. Meillä on ainutkertainen ohjelma, jossa koko kansan tutut kasvot esiintyvät ennen näkemättömällä tavalla ja kokoonpanoissa. Tulossa on energinen ja vauhdikas päivä kaiken ikäisille”, Suomi 100 -avajaisten päätuottaja Ossi Luoto hehkuttaa.

Manskulla tanssitaan – lauteille Robin, Alma, Lauri Tähkä, Paula Koivuniemi, Tiisu, Darude…

Avajaispäivä alkaa Helsingissä jo puoliltapäivin ja huipentuu Uuden vuosisadan bileisiin Kansalaistorilla. Silloin jopa Mannerheimintie muuttuu tanssilattiaksi ainutkertaisen illan kunniaksi! Keskiyöllä Töölönlahden ylle kohoaa valtaisa ilotulitus ja bileet jatkuvat aina yhteen asti yöllä. Suomi 100 -avajaisten koko ohjelma, tapahtuma-alueen kartta ja lisätietoa osoitteessa suomi100avajaiset.fi.

Töölönlahden alue klo 12–18
Töölönlahden alueella on tarjolla paljon hauskaa ohjelmaa kaikenikäisille jo päivällä! Ooppera, museot, Kisahalli, Finlandia-talo, ravintolat ja lukuisat muut toimijat järjestävät omia tapahtumiaan. Luvassa on myös pikkuväen omat bileet Oopperan ulkolavalla Pikku Kakkosen johdolla klo 13 ja 15.

Puistolava klo 18–21
Illan ohjelma alkaa jo klo 18 Puistolavalla Oopperan ja Finlandia-talon puolivälissä. Lavalla nähdään timanttinen kattaus kovassa nousukiidossa olevia nuoria artisteja, mm. DJ Kridlokk, The Holy, Kingfish, Seksikäs Suklaa, Dosdela ja VG+ sekä Random Life-kollektiivin tuottama tanssiesitys.

Kansalaistori klo 21–01
Kansalaistorilla ja Mannerheimintiellä tunnelman ja varpaat lämmittää Tavastian Lauantaidiskon suosikki DJ:t klo 21 alkaen. Uuden vuosisadan bileissä klo 22–01 nähdään tanssia, musiikkia, tarinoita, huumoria, laulua, muotia ja uutta sirkusta! Kahden tunnin aikana luvassa myös välähdyksiä alkavan juhlavuoden ohjelmasta ja kertomuksia Suomen kansan ihmeellisistä seikkailuista.

Yhteistä Suomi-tarinaa tulee kertomaan suuri joukko suosikkiartistejamme: Robin, Alma, Samuli Edelman, Paula Koivuniemi, Michael Monroe, Remu, Paleface, Jenni Vartiainen, Fork, Olavi Uusivirta, Tiisu, Lauri Tähkä, Frida Andersson, Iiro Rantala ja Darude. Uuden sirkuksen jännittäviä hetkiä tarjoavat Race Horse Company & Mad in Finland. Iltaa kuljettavat Futureventures-hengessä Riku ja Tunna, ja iltaa hostaavat Nina ja Lorenz Backman.

Keskiyöllä Töölönlahden ylle lentävä valtaisa ilotulitus avaa Suomen satavuotisjuhlavuoden. Häikäisevä näytös kuljettaa katsojat halki koko Suomen ja läpi neljän vuodenajan. Ilotulitusta voi ihailla kaikkialta tapahtuma-alueelta ja sen jälkeen juhlat jatkuvat Kansalaistorilla aina yhteen asti yöllä.

Juhlavuosi syntyy yhdessä

Suomi juhlii satavuotista itsenäisyyttä koko vuoden, koko Suomessa ja myös maailmalla. Tulossa on huikea vuosi tuhansine ohjelmineen. Myös Helsingin kaupunki ja Yle ovat vahvasti mukana elämyksellisen juhlavuoden rakentamisessa.

"Juhlavuosi syntyy yhteisistä hetkistä ja jaetuista kokemuksista. On hienoa, että saamme järjestää avajaiset Helsingissä, sillä kaupunkitapahtumat ovat yksi itsenäisyyden juhlavuoden teemoistamme. Avajaisten näyttämölle, Töölönlahdelle, nousee parhaillaan myös Helsingin merkittävin Suomi 100 -hanke, uusi keskustakirjasto”, elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva Helsingin kaupungilta sanoo.

Yle välittää avajaispäivän ja illan tunnelmat koko Suomeen. Samalla käynnistyy myös Ylen mittava Suomi 100 -juhlavuosiohjelmisto.

"Yle on rakentanut juhlavuodelle näyttävän ohjelmakattauksen ja haluaa täysin rinnoin olla juhlimassa satavuotista itsenäisyyttä. Yle on kaikkien suomalaisten näyttämö, ja siksi meille on tärkeää tuoda nämä juhlahetket – tapahtuivatpa ne missä päin maata tahansa – kaikille suomalaisille. Olemme myös osa kansakunnan muistia, ja siksi tuomme juhlavuoden aikana tarjolle sisältöä koko sadan vuoden ajalta”, Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo kertoo.

Muutokset ohjelmiin ja esiintyjiin mahdollisia.

Lisätietoja:

Suomi 100 -avajaisten ohjelma, tapahtuma-alueen kartta ja lisätietoa: suomi100avajaiset.fi
Avajaiset somessa: #suomi100avajaiset

Suomi 100 -avajaiset:
Päätuottaja Ossi Luoto, ossi.luoto (at) vnk.fi, p. 040 739 0036
Viestintäpäällikkö Päivi Pirttilä, paivi.pirttila (at) vnk.fi, p. 040 705 3323, valtioneuvoston kanslia

Helsingin kaupunki:
Kehitysjohtaja Laura Aalto, laura.aalto (at) hel.fi, p. 040 507 9660, Helsingin Markkinointi Oy
Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva, marja-leena.rinkineva (at) hel.fi, p. 050 559 9183, Helsingin kaupunki

Yle:
Julkaisujohtaja Ismo Silvo, p. 040 505 1924, ismo.silvo (at) yle.fi
Suomi 100 -avajaiset tuottaja Markku Mastomäki, p. 040 869 1295, markku.mastomaki (at) yle.fi

Toimituksille tiedoksi:

Tapahtuman aiheuttamista liikennejärjestelyistä tiedottaa Helsingin kaupunki jouluviikolla.
Tapahtuma-alueelle tulee mediakeskus, joka palvelee etukäteen akkreditoituneita median edustajia. Akkreditoinnista vastaa valtioneuvoston kanslia, joka lähettää aiheesta erillisen kutsun ja ohjeet toimituksille. Lisätietoja: Päivi Paasikoski, paivi.paasikoski (at) vnk.fi, p. 0295 160 136 ja Satu Sisättö, satu.sisatto (at) vnk.fi, p. 0295 160 140

*****

Suomi 100. Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Tulossa on sukupolvemme merkittävin juhlavuosi, jota vietetään koko vuoden, koko Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden teema on yhdessä. Sen mukaisesti vuotta rakennetaan ja vietetään suomalaisten ja Suomen ystävien yhteistyönä. Juhlavuoden ohjelmaan voi kuka tahansa tehdä oman ehdotuksensa lokakuun 2017 loppuun asti. Juhlavuoden valmistelusta ja koordinoinnista vastaa valtioneuvoston kanslian asettama Suomi 100 -hanke ja siinä työskentelevä sihteeristö sekä alueverkosto maakunnissa. suomifinland100.fi, #suomi100, #finland100

 
Sivun alkuun