FI SV EN

Pääministeri Sipilä työvierailulle ja Suomi 100 -tapahtumaan Varsovaan

Valtioneuvoston viestintäosasto 5.1.2017 11.26
Tiedote 4/2017

Pääministeri Juha Sipilä tekee työvierailun Puolaan torstaina 12. tammikuuta ja tapaa Puolan pääministeri Beata Szydłon. Kyseessä on pääministerin ensimmäinen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ulkomaanvierailu, ja hän avaa sen aikana suomalaista arkkitehtuuria ja muotoilua esittelevän näyttelyn, joka on yksi merkittävimpiä kansainvälisiä Suomi100 -hankkeita.

Pääministerit Sipilä ja Szydło keskustelevat muun muassa ajankohtaisista EU-kysymyksistä, Itämeren alueen turvallisuustilanteesta sekä alueellisesta yhteistyöstä energia- ja liikennesektoreilla. Kahdenvälisistä asioista nousevat esiin esimerkiksi talousyhteistyön mahdollisuudet.

Lisäksi pääministeri Sipilä osallistuu suomalaisille ja puolalaisille yrityksille järjestettävään keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena ovat bioenergia sekä muut energiasektorin innovaatiot.    

Pääministeri Sipilä avaa Varsovassa näyttelyn, joka esittelee suomalaista muotoilua ja arkkitehtuuria itsenäisyyden ajan alusta nykypäivään. ”Echoes – 100 Years in Finnish Design and Architecture" –näyttely kuvaa, miten vuodenajat ja vaihtuvat olosuhteet ovat ohjanneet muotoilijoita etsimään käytännönläheisiä ratkaisuja arkeen. Näyttely avautuu professori Rainer Mahlamäen suunnittelemassa, Puolan juutalaisten historiasta kertovassa POLIN-museossa, joka on saanut Arkkitehtuuri-Finlandia -palkinnon vuonna 2014 ja valittu vuonna 2016 eurooppalaiseksi vuoden museoksi. Echoes-näyttely kiertää myöhemmin Bratislavassa, Prahassa, Budapestissä ja Berliinissä.

Lisätietoja: erityisavustaja (kansainväliset asiat) Anna-Kaisa Heikkinen, p. 040 7483 867 ja EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 315, valtioneuvoston kanslia 

Lisätietoja mediajärjestelyistä: EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm, p. 040 537 07 33, valtioneuvoston kanslia.