Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministeri yrittäjäjuhlassa: Paikallisessa sopimisessa mentävä eteenpäin

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 21.10.2017 20.02
Tiedote 482/2017

Pääministeri Juha Sipilä korosti Valtakunnallisten yrittäjäpäivien pääjuhlassa, että pienet - ja keskisuuret yritykset ovat avainasemassa Suomen myönteisessä työllisyyskehityksessä.

– 100-vuotias Suomi on elänyt ja elää jatkossakin yrittäjyydestä ja yritysten menestyksestä. Kun mietitään yrittäjyyden kaarta, voidaan ensinnäkin ilolla todeta, että startup-yrittäjyys on nyt nuorten suosiossa. Suomi tunnetaan Slush-tapahtumasta ja hyvästä pöhinästä ympäri maailmaa, pääministeri Juha Sipilä sanoi.

Pääministeri jakoi Suomen Yrittäjien huolen siitä, että paikallisessa sopimisessa ei ole päästy riittävästi eteenpäin.

– Asioita pitää pystyä sopimaan enemmän yrityksen sisällä. Se on päivän selvä asia. Suomi on paikallisessa sopimisessa kaukana jäljessä kilpailijamaitaan.

Pääministeri Sipilä totesi yrittäjille, että Suomen syöksykierre on saatu oikaistua ja talous on vakaalla pohjalla. Siitäkin huolimatta koko ajan on tehtävä kiivaasti töitä Suomen uudistamiseksi.

– Suomen on ol­ta­va ket­te­räm­pi ja no­pe­am­pi sel­viy­ty­mään eteen tulevista haasteista. Heti kun Suomi100 -juhlat loppuvat, järjestän 8. joulukuuta seminaarin ”Kohti seuraavaa sataa”. Tilaisuudessa etsitään Suomen tärkeimmät kysymykset 2020-luvulle, seuraavalle sadalle vuodelle. Nyt haetaan oikeita kysymyksiä. Haastan Suomen Yrittäjät tuomaan niitä.

– Minulle on äärimmäisen tärkeää, että tämä hallitus jatkaa Suomen uudistamisen ja kehittämisen tiellä koko kautensa loppuun. Kinttaat eivät saa pudota, vaan ta­lous ja työl­li­syys on saa­ta­va kes­tä­väl­le poh­jal­le ja julkinen talous tasapainoon.

Suomen Yrittäjien Valtakunnallisten yrittäjäpäivien pääjuhla järjestettiin Joensuussa lauantai-iltana 21.10.2017.

 
Sivun alkuun