Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Talouskasvu sekä turvallisuus ja puolustus pääaiheina Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Tuskin Suomen-vierailulla

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 16.6.2016 13.14
Tiedote 260/2016

Pääministeri Juha Sipilä tapasi Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin Kesärannassa torstaina 16. kesäkuuta. Tapaamisessa keskusteltiin useista ajankohtaisista EU-aiheista, kuten turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta, muuttoliikkeestä, Britannian EU-kansanäänestyksestä sekä talouskasvusta.

Pääministeri Sipilä ja puheenjohtaja Tusk keskustelivat keinoista vauhdittaa talouskasvua ja kilpailukykyä. Vapaakauppasopimukset ovat tärkeä tekijä kasvun edistämisessä.

”Kasvun ja työllisyyden edistäminen on hallituksen tärkeimpiä tavoitteita, ja liian raskas sääntely vaikeuttaa yritysten toimintaa. Esimerkiksi teollisuuden palvelusektorilla, joka yhdistää koneiden ja laitteiden älypalvelut globaaliin palveluliiketoimintaan, on valtavia kasvumahdollisuuksia. Vahvistamalla EU:n digitaalisia sisämarkkinoita ja välttämällä ylimääräistä sääntelyä voimme edesauttaa näitä uusia liiketoimintamalleja”, pääministeri Sipilä sanoo. 

Muuttoliikkeen osalta pääministeri Sipilä painotti, että kesäkuun Eurooppa-neuvoston kokouksessa on tärkeää keskittyä turvapaikanhakijoiden lähtömaiden kanssa tehtävään yhteistyöhön, jotta järjestäytymätön muuttoliike saadaan hallintaan.

Pääministeri Sipilä ja puheenjohtaja Tusk keskustelivat myös EU:n yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan kehittämisestä ja hybridiuhkiin vastaamisesta.

Tapaamisessa käsiteltiin myös Britannian tulevaa EU-kansanäänestystä. Keskustelussa pohdittiin, millä tavalla Euroopan unioni toimii kansanäänestyksen jälkeisessä tilanteessa, ja mitä asioita tältä osin on otettava esille Eurooppa-neuvoston kokouksessa 28. ja 29. kesäkuuta.

Vierailunsa aikana puheenjohtaja Tusk tapaa myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Suomen-vierailu on Tuskin ensimmäinen Eurooppa-neuvoston puheenjohtajana.

Lisätietoja: EU-asioiden valtiosihteeri Kare Halonen, p. 0295 160 319 ja erityisavustaja Jari Haapiainen (EU-asiat), p. 0295 160 406, valtioneuvoston kanslia

 
Sivun alkuun