Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kuntatalousohjelma vuodelle 2018 julkaistu verkossa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2017 11.59
Uutinen

Kuntatalousohjelma on laadittu vuotta 2018 koskevan valtion talousarvioesityksen (TAE) valmistelun yhteydessä. Kuntatalouden tilaa ja hallituksen toimenpiteiden vaikutuksia kuntien talouteen kuvataan uusimman käytössä olevan tiedon pohjalta.

Kuntatalousohjelman painopiste on kuntatalouden kehitysnäkymien ja valtion toimenpiteiden tarkastelussa. Toimenpiteiden vaikutuksia on arvioitu koko kuntatalouden lisäksi kuntakokoryhmittäin sekä rahoitusperiaatteen toteutumisen näkökulmasta.

Kuntatalousohjelma on valmisteltu valtiovarainministeriön nimeämässä sihteeristössä, jossa ovat mukana kaikki keskeiset kuntien tehtävälainsäädäntöä ja kuntatalouteen vaikuttavia valtion toimenpiteitä valmistelevat ministeriöt sekä Suomen Kuntaliitto. Valtiovarainministeriön kansantalousosasto on valmistellut kuntatalouden kehitysarvion. Hallitus on käsitellyt kuntatalousohjelman talousarvioneuvotteluissa. Valtion ja kuntien välinen neuvottelu on käyty Kuntatalouden ja -hallinnon neuvottelukunnassa sekä sille valmistelutyötä tekevässä talousjaostossa.

Kuntatalousohjelma vuodelle 2018
Esittelykalvot

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Ville-Veikko Ahonen, puh. 02955 30066, ville-veikko.ahonen(at)vm.fi
Projektisuunnittelija Jussi Lammassaari, puh. 02955 30060, jussi.lammassaari(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat Talousnäkymät aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto sote-uudistus
 
Sivun alkuun