Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Maakuntien toimitilojen palvelukeskus etenee

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 19.1.2017 14.17
Tiedote

Valtioneuvosto on päättänyt valtuuttaa Senaatti-kiinteistöt perustamaan tulevien 18 maakunnan omistukseen siirtyvän toimitila- ja kiinteistöhallinnon palvelukeskuksen. Maakuntien Tilakeskus Oy toimii perustamisvaiheessa Senaatti-kiinteistöjen tytäryhtiönä. Maakuntien Tilakeskus Oy siirtyy maakuntien omistukseen vuoden 2019 alusta. Valtioneuvosto päätti asiasta 19. tammikuuta.

Yhtiön toimitilakanta tulee muodostumaan pääosin sairaanhoito- ja erityishuoltopiirien kiinteistöistä, jossa keskussairaalat ovat keskeisin toimitilaryhmä. Lisäksi yhtiön hallinnoitavaksi tulee runsaasti nykyisin kuntien sote-käytössä olevien tilojen vuokrasopimuksia. Omaisuusjärjestelyistä säädetään eduskunnalle lähiaikoina annettavassa maakuntalaissa.

Maakuntien Tilakeskuksen tavoitteena on tarjota parasta osaamista kaikkien maakuntien käyttöön, yhtenäistää toimintatapoja ja mahdollistaa kustannustehokkaat, toimintaa tukevat, turvalliset ja terveelliset toimitilat. Uudessa yhtiössä kootaan yhteen koko maan kattavan kiinteistöjen verkosto sekä julkisen kiinteistöhallinnan paras osaaminen.

Yhtiö perustetaan jo maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluvaiheessa varmistamaan sen täysi toimintavalmius vuoden 2019 alusta.  

Maakuntien Tilakeskus Oy on yksi sote- ja maakuntauudistusta tukevista valtakunnallisista palvelukeskuksista, jotka maakunnat omistavat yhteisesti vuoden 2019 alusta. Palvelukeskuksiin kootaan toimitila, ICT- sekä talous- ja henkilöstöhallinnon palvelut. 

Yhtiön perustamisvaiheen toimitusjohtajaksi Senaatti-kiinteistöt on nimittänyt dip.ins. Olavi Hiekan, joka aiemmin on toiminut Senaatti-kiinteistöjen toimialajohtajana.

Yhtiön tulevaa toimintaa valmistellaan tiiviissä yhteistyössä maakuntien toiminnan valmistelijoiden kanssa. Yhtiö keskittyy alkuvaiheessa tulevien maakuntien mittavan, miljoonia neliömetriä kattavan, tila- ja sopimuskannan selvittämiseen.  Ensisijaisena tavoitteena on varmistaa toiminnan häiriötön jatkuvuus muutostilanteessa.

Yhtiö tiedottaa tarkemmin toiminnastaan helmikuun alussa valmistelujen edistyttyä.

Maakuntien palvelukeskukset varmistavat selkeät ja kustannustehokkaat palvelut. Osaamisen keskittäminen myös tehostaa maakuntien toimintaa.

Päätökset-sivu

Lisätietoja:

Muutosjohtaja Pauli Harju, valtiovarainministeriö p. 02955 30549, pauli.harju(at)vm.fi

Neuvotteleva virkamies, valtiovarainministeriö Pauliina Pekonen p. 02955 30081,

pauliina.pekonen(at)vm.fi

Toimitusjohtaja Olavi Hiekka p. 0400 252 394, olavi.hiekka(at)senaatti.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto
 
Sivun alkuun