Hyppää sisältöön

Ministeri Orpon vuoden 2018 talousarvioesityksen esittelypuheenvuoro

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2017 10.06
Uutinen

Vuoden 2018 budjettiesityksen käsittely alkoi eduskunnassa keskiviikkona 20. syyskuuta 2017. Valtiovarainministeri Petteri Orpo aloitti lähetekeskustelun esittelypuheenvuorollaan.

”Tämä hallitus tekee vastuullista talouspolitiikkaa. Olemme pitäneet kehyksestä kiinni. Vielä kesällä monien poliitikkojen puheet nostattivat aitoa huolta jakovaarasta. Ilmassa oli merkkejä, että ennustettua väkevämpien kasvulukujen nostattama suhdannepöly sumentaa silmiä. Mutta vastuullinen linja pidettiin. Ei noususuhdanteessa ole tarvetta eikä syytä elvyttävään finanssipolitiikkaan”, ministeri Orpo sanoi.

”Minä iloitsen jokaisesta suomalaisesta, joka pääsee työttömyyden kurimuksesta kiinni oman elannon tienaamiseen. Samalla tunnen murhetta heistä, jotka eivät ole sinnikkäästä yrittämisestä huolimattakaan siinä onnistuneet. Jokainen päivä ilman työtä on pois ennen muuta työttömältä ihmiseltä itseltään.”

”Olemme tehneet jo laajan joukon uudistuksia, joiden tavoitteena on madaltaa työhön pääsyn kynnyksiä ja auttaa ihmisiä työhön. Siksi näitä uudistuksia on jatkettava. Tulokset näkyvät jo. Esimerkiksi pitkäaikaistyöttömiä on yli 20 000 vähemmän kuin vuosi sitten.”

Ministeri Orpon vuoden 2018 talousarvioesityksen esittelypuheenvuoro

Petteri Orpo Talouspolitiikka Valtiovarainministeriö
Sivun alkuun