Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Avoin hallinto -hankkeen vaikuttamispäivä Hollolassa 27.4.2017
Miten vaikutan, että vanhuus on tulevaisuudessakin turvallinen?

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 24.4.2017 10.01
Uutinen
Avoin hallinto -logo.

Missä ja miten tulevaisuuden vanhuudesta ja yhteisistä asioistamme päätetään, ja miten voin vaikuttaa? Valtiovarainministeriön Avoin hallinto -hanke järjestää Hollolassa 27.4.2017 nuorten ja ikäihmisten yhteisen vaikuttamispäivän. Päivän ajatuksena on, että nuoret ja ikäihmiset yhdessä pohtivat, millainen nykyisten nuorten vanhuus tulee olemaan, ja miten siihen voidaan nyt jo vaikuttaa.

Päivän aikana on mahdollisuus Vaikuttajan markkinoilla pohtia erilaisia vaikuttamisen keinoja asiantuntijoiden kanssa: Miten voin vaikuttaa verkossa, kuinka teen kansalaisaloitteen, miten ministeriöiden valmisteluun voi vaikuttaa, mitä järjestötoiminnalla voi saada aikaan,? Mitä vaikuttamisen mahdollisuuksia on ja mitä pitäisi olla. Sen jälkeen pienryhmissä pohditaan, miten kehitetään uusia, entistä parempia vaikuttamisen muotoja.

Valtiovarainministeriö hyödyntää työpajan tuloksia ja työskentelymallista saatuja kokemuksia kehittäessään avointa hallintoa. Avoin hallinto – hankkeen tavoitteena on kansalaisten luottamuksen kääntäminen nousuun ja vakiinnuttaminen korkealle tasolle. Tämä on mahdollista vain, jos hallinnon rakenteet, toiminta, palvelut ja uudistaminen ovat kansalaisille ymmärrettäviä ja osallisuus päätöksenteon valmisteluun, palveluiden suunnitteluun ja hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen on mahdollista.  Avoimen hallinnon edistämisen tulee olla osa kaikkea hallinnon toimintaa ja uudistustyötä. Suomen Avoimen hallinnon III toimintaohjelmalla edistetään kansalaisten osallisuutta. Teemat vuosille 2017–2019 ovat ymmärrettävyys, avoin maakunta ja julkisuus.

Lisätietoja Hollolan tilaisuudesta

Finanssineuvos Katju Holkeri, valtiovarainministeriö, p. 02955 30087
Hyvinvointikoordinaattori Antti Anttonen, Hollolan kunta

Lisätietoja Avoin hallinto – hankkeesta myös www.avoinhallinto.fi

Anu Vehviläinen Avoin hallinto Hallintopolitiikka Valtiovarainministeriö
 
Sivun alkuun