Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Uusi hankesalkkuohjelmisto hankehallinnan johtamisen tueksi

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 29.5.2017 12.41
Uutinen

Valtiovarainministeriö on tehnyt sopimuksen Solenovo Oy:n kanssa hankesalkkuohjelmistosta valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön. Kyseessä on valtionhallinnon yhteinen hankesalkun hallintaa tukeva valmisohjelmistopohjainen, selainkäyttöinen ohjelmistoratkaisu. Ohjelmisto mahdollistaa kehittämisen tilannekuvan muodostamisen hallinnon eri tasoilla viraston, hallinnonalan sekä koko valtionhallinnon laajuisesti.

Valtionhallinnon organisaatiot voivat käyttää ohjelmaa erityisesti ICT-sidonnaisten toiminnan ja palvelujen kehittämiseen liittyvien kehitysohjelmien, -hankkeiden ja -projektien muodostaman kokonaisuuden hallintaan. Lisäksi ohjelmistoa voidaan käyttää muidenkin kuin ICT-hankkeiden hallintaan.  Hankesalkulta haetaan tukea myös varsinaista hankkeistusta ja projektointia edeltävään hankeaihioiden hallintaan. Ohjelmisto korvaa nykyisen hankesalkkuratkaisun ja se otetaan käyttöön syksyllä 2017.

Valtiovarainministeriö toteuttaa hankinnan ja tarjoaa hankittavan järjestelmän valtionhallinnon organisaatioiden käyttöön. Valtiovarainministeriön asettamana yhteisen järjestelmän käytön vähimmäisvaatimuksena on se, että salkun avulla organisaatioilla on käytössään säännöllisesti päivittyvä kokonaiskuva valtionhallinnon merkittävien ICT:n kehittämistä sisältävien eri vaiheissa olevien hankkeiden tilanteesta. Lisäksi organisaatiot voivat halutessaan käyttää välinettä myös laajemmin muiden projektien salkunhallinnan tukena. Ohjelmisto tullaan asentamaan Valtorin konesaliin ja se täyttää perustason tietoturvan sekä varautumisen osalta.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Hannu Ojala, puh. 0295 530151, hannu.ojala(at)vm.fi

 
Sivun alkuun