Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Valtion lupa- ja valvontavirasto käynnistää toimintansa vuoden 2020 alussa

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 5.10.2017 12.20
Tiedote

Hallitus päätti neuvottelussaan 5.7.2017 jatkaa sote- ja maakuntauudistusta siten, että maakunnat saavat tehtäviensä järjestämisvastuun 1.1.2020 alkaen. Päätöksessä ei otettu kantaa Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisen aikatauluun ja Ahvenanmaan valtionvirastoa koskevan uuden lain voimaantuloon.

Sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulon aikataulumuutos vaikuttaa myös valtionhallinnon tehtävien uudelleenorganisointiin.  Reformiministeriryhmä linjasi kokouksessaan 5.10.2017, että valtion lupa-, ohjaus ja valvontatehtävien kokoamista valmistellaan siten, että kokoaminen toteutetaan ja Valtion lupa- ja valvontavirasto perustetaan sote- ja maakuntauudistuksen voimaantulon yhteydessä 1.1.2020.

Valtion tehtävien uudelleenorganisointiin saatu lisäaika käytetään tehokkaaseen valmistelu- ja kehittämistyöhön. Näin varmistetaan virastojen toimintakyky heti toiminnan käynnistyessä 1.1.2020.

Lisätietoja

Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, puh. 02955 30147, tarja.hyvonen(at)vm.fi

Hallintopolitiikka Kunta-asiat aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto sote-uudistus
 
Sivun alkuun