Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtiovarainministeri Orpo vierailee Ahvenanmaalla

valtiovarainministeriö
Julkaisuajankohta 26.5.2017 10.30
Uutinen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo vierailee Ahvenanmaalla maanantaina 29. toukokuuta. Ministeri tapaa maaneuvos Katrin Sjögrenin, ministeri Mats Perämaan ja maakunnan edustajia. Keskustelunaiheina ovat muun muassa maakunnan ja valtakunnan yhteistyön ja itsehallinnon kehittäminen sekä sote- ja maakuntauudistus.

Hallitus ja Ahvenanmaan maakuntahallitus pitivät yhteiskokouksen marraskuussa 2016 pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa. Silloin todettiin, että käytännön yhteistyötä valtioneuvoston ja maakunnan välillä voidaan parantaa useilla tavoilla. Yhteiskokouksen yhteydessä ministeri Perämaa kutsui ministeri Orpon Ahvenanmaalle jatkokeskusteluihin.   

Sote- ja maakuntauudistus ei varsinaisesti koske Ahvenanmaata, mutta samassa yhteydessä toteutettavalla rahoitusuudistuksella on vaikutuksia Ahvenanmaan rahoitusjärjestelmään. Uudistuksen tulisi olla mahdollisimman neutraali Ahvenanmaan kannalta. Asiaan liittyviä erityiskysymyksiä on valmisteltu yhteistyössä valtiovarainministeriön ja maakunnan hallituksen virkamiesten kanssa.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Mikko Kortelainen, puh. 050 301 8334, mikko.kortelainen(at)vm.fi
Finanssisihteeri Filip Kjellberg, puh. 02955 30123, filip.kjellberg(at)vm.fi

Petteri Orpo Verotus aluehallintouudistus alueuudistus-arkisto sote-uudistus
 
Sivun alkuun