Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Arjen tuki vahvistuu Ohjaamoissa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.5.2018 14.37
Uutinen

Ohjaamoissa vahvistetaan ennaltaehkäiseviä psykososiaalisia palveluja ja arjen suoriutumisen tukea nuorille. Käynnissä olevan valtakunnallisen psykososiaalisen tuen hankkeen tarkoitus on luoda toimiva valtakunnallinen tukimalli.

Pilotteina toimivat Helsingin, Espoon, Vantaan, Kouvolan, Hämeenlinnan, Joensuun ja Tampereen Ohjaamot. Niihin on palkattu sosiaalityöntekijöitä ja psykologeja, jotka selvittävät hyviä käytäntöjä ja paikallisia tarpeita sekä luovat ja pilotoivat psykososiaalisen tuen toimintamalleja, yksilötyötä ja ryhmätoimintaa. Pilottivaiheen jälkeen mallia ja vahvuuksiin keskittyvää työotetta aletaan levittää myös muihin Ohjaamoihin.

Tavoitteena on varmistaa muiden toimijoiden kanssa yhteistyössä mahdollisimman kattavat ja sujuvat palvelut ja polut, jottei yksikään nuori jäisi syrjään ja ilman tukea. Jo matalan kynnyksen tukitoimilla ja Ohjaamoissa tehtävällä työllä voidaan saada paljon aikaiseksi ja auttaa nuoria eteenpäin kohti koulutusta ja työllistymistä.

Hanke jatkuu vuoden 2019 loppuun asti. Hallitus on myöntänyt tähän työhön kolme miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

neuvotteleva virkamies Elina Palola, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 02951 63595, [email protected]

projektipäällikkö Hanna-Kaisa Kostet, Uudenmaan TE-toimisto, 0295 040755, [email protected]

 
Sivun alkuun