Hyppää sisältöön

Ministeri Mattila: Sote-muutoksen tekee henkilöstö

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2016 13.46
Tiedote 155/2016

Kilpailu asiakkaista muuttaa asenteita sosiaali- ja terveydenhoitoalalla, uskoo sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila. Sote-uudistuksen yhtenä tavoitteena on laajentaa asiakkaan valinnanvapautta.

Tässä tilanteessa sekä asiakaspalvelu että palveluprosessit on uudistettava erityisesti julkisissa palveluissa. Potilaan tieto mistä saa hyvää ja asiallista palvelua vaikuttaa päätökseen hoitopaikan valinnasta.

- Kilpailu asiakkaista on yksityisellä puolella jo arkipäivää, mutta julkinen sektori pystyy myös vastaamaan kilpailuun, kannusti ministeri Mattila puheessaan sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön Tehyn terveyspoliittisessa seminaarissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ovat avainasemassa sote-uudistuksen onnistumisessa. Sote on iso muutos, mutta myös iso mahdollisuus. Uudistuksen todelliset toteuttajat ovat kentällä toimivat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset. Sosiaali- ja terveysministeri Mattila muistutti, että uudistuksesta huolimatta, sosiaali- ja terveydenhoitoalalla toimivien keskeisimpinä tehtävinä on jatkossakin kohdata, auttaa ja hoitaa potilaita.

Lisätietoja:

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan erityisavustaja Niina Perälä, p. 02951 63107

Pirkko Mattila alueuudistus-arkisto sote-uudistus
Sivun alkuun