Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Työryhmä selvittää lasten vuoroasumisen vaikutuksia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 26.1.2018 9.33
Tiedote 12/2018

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on asettanut työryhmän selvittämään lasten vuoroasumisen vaikutuksia. Vuoroasumisessa lapsi asuu vanhempien eron jälkeen yhtä paljon tai lähes yhtä paljon molempien vanhempien luona.

Oikeusministeriön työryhmän (2017) mukaan lapsella voi olla vain yksi virallinen kotikuntalain mukainen asuinpaikka. Monet yhteiskunnan palvelut ja etuudet saadaan sen mukaan, kumman vanhemman luona lapsen väestötietojärjestelmän mukainen asuinpaikka on, kun vanhemmat asuvat eri osoitteissa. Arjen kannalta tärkeiksi asioiksi on koettu erityisesti oikeus asumistukeen, koulukuljetuksiin, terveyspalveluihin ja lapsilisään.

Nyt asetetun sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän tehtävänä on kartoittaa, millaisia ongelmia liittyy lasten ja perheiden palvelujen ja etuuksien lainsäädäntöön ja sen soveltamiseen vuoroasumistilanteissa. Ratkaisut havaittujen ongelmakohtien poistamiseksi on esitettävä maaliskuun 2018 loppuun mennessä.

Lisätietoja

työryhmän puheenjohtaja, johtaja Kari Ilmonen, p. 0295163299

Liitteet

Työryhmän asettamispäätös (pdf)

Lapsenhuoltolain uudistaminen. Työryhmän mietintö (Oikeusministeriön julkaisu 47/2017)
 

 
Sivun alkuun