Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Valvira on avannut sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.8.2016 12.27
Uutinen

JulkiSuosikki-rekisteri on valmistunut ja ensimmäiset rekisteröidyt sosiaalihuollon ammattihenkilöt löytyvät nyt kaikille avoimesta palvelusta. Tietopalvelusta voit tarkistaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa.

Rekisteri on perustettu, jotta jokainen voi tarkistaa sosiaalihuollon ammattilaisen omaavan vaadittavan koulutuksen.

Valvirassa on nyt rekisteröity noin 300 sosiaalihuollon ammattihenkilöä. Tulevaisuudessa kukaan ei voi työskennellä vakituisesti sosiaalityöntekijänä, sosionomina tai geronomina ilman laillistusta, eikä käyttää lähihoitajan, kodinhoitajan tai kehitysvammaistenhoitajan ammattinimikettä ilman rekisteröintiä Suosikkiin.

Sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on vuoden 2017 loppuun saakka aikaa hakea laillistamista tai nimikesuojausta. Kaikki sosiaalihuollon ammattihenkilöt löytyvät rekisteristä vuoden 2018 alussa, siirtymäajan jälkeen.

JulkiSuosikki-rekisteriin

Lue lisää

Valviran tiedote (18.8.2016): JulkiSuosikki-rekisteri käyttöön – ensimmäiset sosiaalihuollon ammattihenkilöt rekisteröity

 
Sivun alkuun