Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Kriisinhallintakeskuksen johtajaksi nimitettiin Kirsi Henriksson

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 15.12.2017 14.35
Tiedote 136/2017

Kuopiossa Pelastusopiston yhteydessä toimivan Kriisinhallintakeskuksen (CMC Finland) johtajaksi on nimitetty filosofian maisteri Kirsi Henriksson 1.1.2018 alkaen viideksi vuodeksi.

Henriksson on ollut vuodesta 2008 lähtien Kriisinhallintakeskuksen palveluksessa tutkimus- ja kehittämisjohtajana. Hän on ollut merkittävissä tehtävissä useissa kansainvälisissä siviilikriisinhallintaoperaatioissa muun muassa Libyassa ja Malissa. Parhaillaan Henriksson johtaa Nigerissä Euroopan unionin siviilikriisinhallintaoperaatiota. Henrikssonilla on laaja-alainen siviilikriisinhallinnan tuntemus ja vahva kokemus vaativien kansainvälisten hankkeiden johtamisesta ja läpiviennistä.

Kriisinhallintakeskuksen johtaja johtaa Kriisinhallintakeskuksen toimintaa ja vastaa sen kehittämisestä, toimintaedellytyksistä sekä tavoitteiden saavuttamisesta. Hän vastaa myös mahdollisten tulevien muutosten valmistelusta ja täytäntöönpanosta. Tehtävään kuuluu lisäksi osallistuminen Euroopan unionin ja kansainvälisten järjestöjen siviilikriisinhallinnan alan suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen.

Kriisinhallintakeskus on siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen osaamiskeskus. Sen päätehtäviä ovat asiantuntijoiden koulutus ja rekrytointi kansainvälisiin siviilikriisinhallinta- ja pelastustoimen tehtäviin, logistisista ja materiaalisista valmiuksista vastaaminen sekä alaan liittyvä tutkimus- ja kehittämistoiminta.

Lisätietoja

ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, p. 0295 488 250, [email protected]

Tiedotteeseen korjattu 16.12. klo 13.05 toiseen kappaleeseen Euroopan komission tilalle Euroopan unionin.

 
Sivun alkuun