Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Sisäministeri Risikko oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon 18.5.

sisäministeriö
Julkaisuajankohta 17.5.2017 14.36
Tiedote 49/2017

Sisäministeri Paula Risikko osallistuu oikeus- ja sisäasioiden neuvostoon Brysselissä torstaina 18. toukokuuta. Puheenjohtajamaa Malta antaa neuvostossa tilannekatsauksen vastuullisuuden ja solidaarisuuden periaatteiden tehokkaasta soveltamisesta muuttoliikkeen hallinnassa.

Lisäksi neuvoston on tarkoitus hyväksyä päätelmät vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaa koskevien EU:n painopisteiden asettamisesta vuosiksi 2018–2021. Suomi on valmis hyväksymään ehdotuksen neuvoston päätelmiksi. Painopisteissä on mukana Suomelle tärkeät rikostyypit: tietoverkkorikollisuus, huumeet, laiton maahanmuutto, järjestäytynyt omaisuusrikollisuus, ihmissalakuljetus, yhteisö- ja valmisteveropetokset sekä ampuma-aseiden laiton kauppa, levittäminen ja käyttö.

Kokouksen yhteydessä järjestetään terrorismin vastaisiin toimiin keskittyvä puolustus- ja sisäministereiden yhteislounas, sekä kehitys- ja sisäministereiden yhteisillallinen, jonka aiheena on muuttoliikkeen ulkoinen ulottuvuus ja kumppanuuskehyksien toimeenpano.

Lue lisää EU:n turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta

Lisätietoja

ylijohtaja Laura Yli-Vakkuri, [email protected],  p. 040 720 22 16

 
Sivun alkuun