Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Kilpailukykyministerit yhtä mieltä kuluttajayhteistyön tiivistämisestä

oikeusministeriötyö- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2017 18.43
Tiedote

EU:n kilpailukykyneuvosto oli koolla Brysselissä 20.2.2017. Suomea kokouksessa edustivat elinkeinoministeri Mika Lintilä ja oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

Ministerikokous hyväksyi asetusehdotuksen kuluttajansuojalainsäädännön täytäntöönpanosta vastaavien kansallisten viranomaisten yhteistyöstä. Asia kuuluu Suomessa ministeri Lindströmin tontille.

Kuluttajaviranomaisten yhteistyö tiivistyy

– Digitaalisten sisämarkkinoiden toimivuuden kannalta on tärkeää, että kuluttajaviranomaisten yhteistyömahdollisuuksia parannetaan ja sääntely päivitetään digiaikaan, totesi ministeri Lindström.

– Hyväksyttävänä ollut asetusteksti oli Suomen näkökulmasta tasapainoinen. Se on hyvä lähtökohta parlamentin kanssa käytäviä neuvotteluja silmällä pitäen, ministeri jatkoi.

Neuvostosta asetus etenee lopulliseen päätökseen neuvoston, parlamentin ja komission sovittelukomiteaan eli trilogiin. 

Suomen esimerkki esillä teollisuuskeskustelussa

Elinkeinoministeri Lintilän asioista merkittävin oli keskustelu EU:n teollisuuden kilpailukyvystä, joka käytiin ministerilounaalla.

– EU:n teollisuuspolitiikan tulee olla rohkeasti eteenpäin katsovaa ja luoda uutta osaamista. Sen keskiössä tulee olla älykkäät, puhtaat ja innovatiiviset ratkaisut, totesi ministeri Lintilä.

Suomi korostaa uusien teknologioiden, kuten tekoälyn, 5G:n ja robotiikan merkitystä. Tähän pyritään konkreettisilla teollisuuspoliittisilla linjauksilla, joissa keskitytään mm. digitalisaation ja tekoälyn edistämiseen.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Tuuli-Maaria Aalto, TEM, p. 029 504 7077
erityisasiantuntija Akseli Koskela, TEM, p. 029 504 8267
viestintäasiantuntija Jenni Hakala, TEM, p. 050 386 9942

 
Sivun alkuun