Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tekoäly TEM:n pääteemana avoimien ovien päivässä Säätytalolla

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 23.8.2017 14.57
Tiedote

Miten tekoäly toimii sukututkimuksen, rap-riimittelyn tai opetuksen tukena? Saadaanko tekoälyllä kasvua Suomeen? Miten tekoäly opetetaan ymmärtämään kuvia ja näkemään tulevaisuuteen? Näihin kysymyksiin vastataan työ- ja elinkeinoministeriön järjestämässä tekoälykoulussa 26.8. Säätytalossa.

Valtioneuvosto avaa usean toimipisteensä ovet yleisölle lauantaina 26.8. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. TEM esittäytyy tekoälyteemalla Säätytalossa (Snellmaninkatu 9–11), jossa historia ja nykyaika kohtaavat usean ministeriön esitellessä toimintaansa ja ajankohtaisia aiheitaan.

TEM:n koko kansan tekoälyn peruskurssi Säätytalon salissa 3 koostuu neljästä, kello 10.30, 11.30, 12.30 ja 13.15 alkavasta esityksestä, joissa asiantuntijat valottavat, mitä tekoäly on ja mitä se tulevaisuudessa voi olla. Tekoälyn peruskurssia voi seurata myös suorana verkkolähetyksenä osoitteessa: https://tem.videosync.fi/tekoalykoulu_260817 Tapahtuman jälkeen esitykset ovat katsottavissa verkkotallenteina samassa osoitteessa.

Usealla eri ministeriöillä on omat ständinsä Säätytalon salissa 10. TEM:n työpajapisteellä kävijät pääsevät tutustumaan kiinnostaviin tekoälysovelluksiin. Vieraat pääsevät kokeilemaan klo 10–14 muun muassa kuvan- ja hahmontunnistussovelluksia, koneoppimista sekä analyysityökaluja. Tekoälykoulu ja työpaja toteutetaan yhteistyössä Innokampus Oy:n kanssa.

TEM avaa myös toimipisteidensä ovet virtuaalisesti julkaisemalla esittelyvideon Aleksanterinkadun ja Eteläesplanadin kiinteistöistä. Nämä historialliset rakennukset on modernisoitu perinteitä kunnioittaen resurssi- ja energiatehokkaiksi monitiloiksi tämän päivän virkamiehille. Video on katsottavissa 26.8. alkaen osoitteessa: https://www.youtube.com/user/TEMvideot

Käytännön järjestelyt: Säätytalo on avoinna 26.8. klo 10–14. Tiloissa ei ole mahdollisuutta vaate- eikä tavarasäilytykseen, joten isot laukut ja reput tulee jättää kotiin. Talossa on yleisön turvatarkastus. Nesteet kerätään pois. Tilat eivät mahdollista kulkemista lastenvaunujen kanssa.

Tekoälyn peruskurssin ohjelma 26.8.2017 Säätytalolla

Lisätietoja verkossa:
Koko valtioneuvoston avoimet ovet -ohjelmasivusto
TEM:n avoimet ovet -tapahtumasivu
Seuraa päivää TEM:n Twitter-sivulla aihetunnisteet #tekoälykoulu, #avoimetovet
TEM Instagramissa
TEM Facebookissa

Lisätiedot:
viestintäjohtaja Tiina Kairistola, TEM, puh. 050 396 0073
viestintäasiantuntija Mauri Vieru, TEM, puh. 050 431 6519
kehittämispäällikkö Tapio Virkkunen, TEM, puh. 050 408 4826
founder&CEO Rami Saarniaho, Innokampus Oy, puh. 050 541 8608

 
Sivun alkuun