Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Tutustu aineettoman arvonluonnin maailmaan

työ- ja elinkeinoministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2018 11.15
Uutinen

TEM:n tuore julkaisu avaa aineettoman arvonluonnin haastavaa maailmaa. Julkaisu koostuu eri näkökulmista kirjoitetuista artikkeleista, joiden kirjoittajat edustavat niin yrityksiä, tutkimusyhteisöjä kuin viranomaisiakin.

Arvoa synnyttävän liiketoiminnan lähteillä -julkaisu on jaettu kolmeen eri teemaan:

  • Miten aineeton arvonluonti liittyy kestävään kasvuun?
  • Miten työn murros vaikuttaa arvonluontiin?
  • Miten asiakkaalle luodaan arvoa?

Tällä hetkellä aineettomassa arvonluonnissa puhuttavat erityisesti uudet digitaalisuuteen perustuvat liiketoimintamallit, asiakkaalle syntyvä arvo, ihmisläheisyys ja merkityksellisyys sen tuottajina sekä työn ja johtamisen murros. 

Aihepiiri on haastava ja moniulotteinen. Esimerkiksi johtaja Pekka Lindroos TEM:stä kysyy digi-kehittämisen kunnianhimon tasoa – tähtäämmekö maailman huipulle? Innovaatiojohtamisen tutkija Pekka Berg Aalto-yliopistosta kirjoittaa puolestaan, että tulevaisuuden kilpailukyky luodaan innovaa-tioekosysteemeissä.

Julkaisu käsittelee myös sitä, miten digitalisaatio muuttaa talouden, työn ja yrittäjyyden perustaa. Perinteiset yritystoiminnan mallit – tuotantoprosessien ja talouden hiominen – ovat muuttumassa asiakastarpeen tunnistamiseen perustuvaan toimintaan.

Löydät verkkojulkaisun osoitteesta http://tem.fi/arvoa-synnyttava-liiketoiminta

 
Sivun alkuun