Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Astrid Thors ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetuksi

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 20.10.2017 17.46
Tiedote

Tiedote 182/2017
20.10.2017

Suomi asettaa Astrid Thorsin ehdokkaaksi Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetun tehtävään. Thors on kokenut kansainvälisten asioiden osaaja ja tuntee syvällisesti eurooppalaisen ihmisoikeustilanteen. Hän on toiminut mm. Etyjin vähemmistövaltuutettuna, maahanmuutto- ja eurooppaministerinä, kansanedustajana sekä Euroopan parlamentin jäsenenä.

Ihmisoikeusvaltuutettu toimii Strasbourgissa Euroopan neuvostossa. Valtuutetun tehtäviin kuuluu jäsenmaiden tukeminen ihmisoikeusvelvoitteiden toimeenpanossa sekä ihmisoikeuskysymysten esille nostaminen. Ihmisoikeusvaltuutettu tekee maavierailuja, laatii sekä maa- että temaattisia raportteja ja edistää tietoisuutta ihmisoikeuksista.

Ihmisoikeusvaltuutetun kausi on kuusivuotinen. Uusi valtuutettu aloittaa tehtävässään 1.4.2018.

Euroopan neuvosto on Suomelle perinteisesti tärkeä foorumi. Suomi tukee järjestön työtä ihmisoikeuksien, oikeusvaltion ja demokratian edistämisessä ja ylläpitämisessä. Suomi oli aloitteentekijänä ihmisoikeusvaltuutetun tehtävän perustamisessa järjestöön.

Lisätietoja: neuvonantaja Merja Lahtinen, ihmisoikeuspolitiikan yksikkö, puh. 0295 350 971.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun