Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka luennoi ulkopolitiikan haasteista ja kauppapolitiikan mahdollisuuksista Kotkassa

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 30.1.2015 11.38
Tiedote 32/2015

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka pitää Kymenlaakson ammattikorkeakoululla Kotkassa vierailuluennon aiheesta "Suomen talous ja turvallisuus muuttuvassa kansainvälisessä tilanteessa" maanantaina 2. helmikuuta. Tilaisuus järjestetään klo 13.30–14.30 Metsolan kampuksen isossa auditoriossa, 1. kerroksen pääaula, Pääskysentie 1.

Yleisölle avoin luento pureutuu muun muassa eurooppalaiseen rajat ylittävään yhteistyöhön, turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen sekä käynnissä oleviin vapaakauppaneuvotteluihin.

"Voimapolitiikka on tehnyt paluun maanosaamme ja yhteisiä Eurooppalaisia arvojamme haastetaan nyt kovemmin kuin pitkään aikaan. Ulkopoliittiset haasteet ja erityisesti pakotepolitiikka koskettavat epäsuorasti myös suomalaisiin yrityksiin. Suomi, suomalaiset yritykset ja Eurooppaa tarvitsevatkin uusia mahdollisuuksia ja kauppakumppaneita, mm. Atlantin toisella puolella", korostaa Toivakka.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun ja Eurooppatiedotuksen kanssa.

Lisätietoja: viestinnän erityisasiantuntija Marja Metso, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, puh. 044 702 8328, ministeri Toivakan eduskunta-avustaja Tuomas Rajala, puh. 050 574 2539, tiedottaja Juhana Tuomola, Eurooppatiedotus, puh. 040 510 7529

Lenita Toivakka Team Finland
 
Sivun alkuun