Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Focus on Finland 2015 - Suomi elää luonnosta

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2015 13.16
Tiedote 29/2015

Focus on Finland, keskeisille kansainvälisille markkinoille suunnattu Suomea esittelevä englanninkielinen vuosijulkaisu, on ilmestynyt kolmannentoista kerran. Julkaisu avaa inspiroivia näkökulmia Suomen tarjoamiin liiketoimintamahdollisuuksiin, sekä suomalaiseen kulttuuriin, koulutukseen ja yhteiskuntaan.

”Tämän vuoden julkaisun sisältö kumpuaa suomalaisesta luonnosta. Se on perusta biotaloudelle, hyvinvoinnille ja luovuudelle – hyvin erilaisille elämänalueille, joista koostuu suomalainen vauraus,” kertoo päätoimittaja Petra Theman ulkoasiainministeriöstä. ”Metsä nousee esiin niin uusiutuvana luonnonvarana, kuin suomalaistaiteilijoiden inspiraation lähteenä.”

Suomessa rakennetaan paljon bisnestä vankalle mobiiliteknologian osaamiselle. Sovellusalueita löytyy teollisesta internetistä digiterveysteknologiaan. Samaan aikaan yliopistoissamme tehdään uraauurtavaa huippututkimusta, jonka kaupalliset sovellukset luovat kilpailukykyä esimerkiksi tekstiili-, lääke- tai rakennusteollisuuteen. Muun muassa näistä aiheista kertoo Focus on Finland.  

Focus on yhteisjulkaisu, jonka sisällöstä vastaavat ulkoasiainministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Sitra, Invest in Finland/Finpro  ja Finnfacts. Lehteä jaetaan pääasiassa Suomen edustustoissa ulkomailla. Lisäksi sitä jaetaan kansainvälisissä kaupallisissa tapahtumissa ja seminaareissa, joissa esitellään suomalaista tietotaitoa. Lehden tuotannosta vastaa Otavamedia Asiakasviestintä.

Focuksen artikkeleita voi lukea ja jakaa osoitteessa focus.finland.fi. Ilmaisia paperilehtiä voi tilata samasta osoitteesta. Focus julkaistaan maaliskuussa myös espanjaksi, kiinaksi, saksaksi ja venäjäksi.

Lisätietoja:
Petra Theman, lähetystöneuvos, maakuvayksikön päällikkö, ulkoasiainministeriö, puh. +358 295 351558
Mervi Liukkonen, viestintäjohtaja, työ- ja elinkeinoministeriö, puh. +358 295 064 786
Sari Tuori, viestintäpäällikkö, Sitra, puh. +358 40 5941 441
Outi Torniainen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Finpro, puh. +358 40 512 1375
Katja Anttila, Communications Manager, Finnfacts, puh. +358 40 162 7663

 
Sivun alkuun