Hyppää sisältöön

Pääministeri Stubb: Luottoluokittajien terveiset samat kuin valtiovarainministeriön

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.3.2015 20.54 | Julkaistu suomeksi 30.3.2015 klo 12.44
Tiedote 170/2015

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor’s on perjantai-iltana vahvistanut pitävänsä Suomen luottoluokituksen ennallaan ”AA+/A-1+” -luokassa. Luokituksen näkymät ovat vakaat.

”Luottoluokittajien terveiset ovat samat kuin valtiovarainministeriön. Tarvitaan nopeavaikutteisia julkisen talouden tasapainotustoimia sekä rakenteellisia uudistuksia”, pääministeri Alexander Stubb sanoo.

Standard & Poor’s toteaa, että Suomen kasvua rajoittavat tekijät ovat tarjontapuolella.

”Suomessa väestö ikääntyy ja työikäisen väestön määrä on kääntynyt laskuun. Hyvinvointiyhteiskunnan säilyttäminen edellyttää, että saamme suuremman osan työikäisistä suomalaisista mukaan työelämään. Myös työperäistä maahanmuuttoa tarvitaan. Hyvinvointiyhteiskuntaa ei saada kestävälle pohjalle ilman tällaisia tarjontapuolen uudistuksia. Tarvitaan työlinja”, Stubb sanoo.

Julkisen talouden kestävyyden puolustaminen edellyttää, että seuraava hallitus luo uskottavan suunnitelman, jolla valtion ja kuntien velkaantuminen saadaan taittumaan.

”Seuraavan hallituksen on kautensa alussa sovittava uskottava suunnitelma velkaantumisen taittamiseen. Valtiovarainministeriön arvion mukaan tämä edellyttää kuuden miljardin euron sopeutustoimia. Päätökset on tehtävä heti vaalikauden alussa, mutta niiden voimaantuloa voidaan jaksottaa asiantuntija-arvioiden mukaisesti siten, että ne vaurioittavat mahdollisimman vähän kasvua ja työllisyyttä”, Stubb sanoo.

Lisätietoja: pääministerin talouspoliittinen erityisavustaja Maarit Kaltio, p. 044 582 8217, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun