Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Pääministerille avustajia

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 29.4.2003 10.31
Tiedote -

Pääministeri Anneli Jäätteenmäki on kutsunut poliittiseksi erityisavustajaksi hallintotieteiden maisteri, toimittaja Timo Laanisen ja talouspoliittiseksi neuvonantajaksi valtiotieteen lisensiaatti Maria Kaisa Aulan. EU-asioiden neuvonantajaksi on kutsuttu valtiotieteen tohtori Timo Hellenberg ja eduskunta-avustajaksi filosofian maisteri, viestintäsihteeri Pirkko Määttälä.

Timo Laaninen on toiminut aiemmin mm. sisäministerin ja ulkoministerin erityisavustajana sekä pääministerin poliittisena erityisavustajana Esko Ahon hallituksessa vuosina 1992-1995. Ennen pääministeri Jäätteenmäen erityisavustajaksi siirtymistään Laaninen oli Suomenmaa-lehden Helsingin toimituksen esimies.

Maria Kaisa Aula on ollut kansanedustaja vuosina 1991-2003 ja mm. valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja ja suuren valiokunnan jäsen. Aula on toiminut Keskustan talouspoliittisen työryhmän puheenjohtajana. Euroopan liberaali- ja demokraattipuolueen ELDR:n varapuheenjohtaja Aula on ollut vuodesta 2001. Aula toimi pääministerin poliittisena erityisavustajana Esko Ahon hallituksessa vuosina 1993-1994.

Timo Hellenberg siirtyy EU-asioiden neuvonantajaksi Helsingin yliopiston Aleksanteri Instituutista, jossa hän on toiminut EU-päällikön tehtävässä vuodesta 1997. Hellenberg on ollut aiemmin mm. YK:n palveluksessa Genevessä ja tutkijana Tampereen ja Helsingin yliopistoissa.

Pirkko Määttälä on ollut vuodesta 2001 Keskustan eduskuntaryhmän viestintäsihteeri. Aiemmin Määttälä on toiminut mm. tiedottajana Suomen Sydänliitossa vuosina 2000-2001 ja toimittajana paikallislehti Joutsan Seudussa vuosina 1996-2000.

Anneli Jäätteenmäki
 
Sivun alkuun