Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustushallinnon eurooppalainen ympäristökonferenssi järjestetään Helsingissä 9.-10. kesäkuuta

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2015 14.52
Tiedote
Järjestyksessään toinen Eurooppalainen puolustushallinnon ympäristökonferenssi järjestetään Helsingissä 9.-10. kesäkuuta. Konferenssin järjestävät yhteistyössä puolustusministeriö, puolustusvoimat ja Puolustushallinnon rakennuslaitos. Euroopan unionin jäsenmaiden puolustusministeriöiden DEFNET-asiantuntijaverkosto sekä pohjoismaiden puolustuskiinteistövirastojen yhteistyöverkosto Nordic Defence Estates tukevat tapahtuman järjestämistä.

Puolustushallinnon ympäristökonferenssi on keskeinen eurooppalainen foorumi sotilasoperaatioiden, sotilasalueella tapahtuvien harjoitusten ja ympäristölle vaarallisten aineiden käytöstä aiheutuvien ympäristövaikutusten tiedonvaihdolle. Tämän vuoden ympäristökonferenssin pääteemaksi on pohjoismaisesta aloitteesta valittu "Parhaiden ympäristönsuojeluratkaisujen kehittäminen raskaiden aseiden ampuma-alueille".

Konferenssiin on kutsuttu alan asiantuntijoita Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta esittelemään alan uusia kehitys- ja tutkimustuloksia. Lisäksi konferenssissa käsitellään ympäristöpolitiikkaan, -johtamiseen ja -lainsäädäntöön liittyviä aiheita. Konferenssin ohjelmaan sisältyvät Euroopan puolustusviraston ohjelmajohtajan Denis Rogerin ja DEFNET:in puheenjohtajan puheenvuorot. Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg avaa tilaisuuden. Konferenssin keskeisessä roolissa ovat asiantuntijapuheenvuorot, joissa käsitellään laaja-alaisesti sotilaallisen toiminnan ympäristövaikutuksia ja niiden hallintaa.

Konferenssi on tarkoitettu keskustelufoorumiksi kaikille sidosryhmille mukaan lukien akateemikot, viranomaiset ja elinkeinoelämän edustajat. Ensimmäinen puolustushallinnon ympäristökonferenssi järjestettiin vuonna 2013, jolloin osallistujia oli yli 100.

9.-10.6.2015 järjestettävään ympäristökonferenssiin rekisteröityminen on alkanut osoitteessa www.ecde.info. Osallistuminen on maksutonta. Lisätietoja konferenssista antaa erityisasiantuntija Matias Warsta, [email protected], puh. +358 295 140 454.
 
Sivun alkuun