Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusministeri Niinistö esitti tervehdyksen Insinööriupseeriliiton 90-vuotisjuhlassa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 2.12.2016 14.30
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö esitti tänään 2.12.2016 tervehdyksen Insinööriupseeriliiton 90-vuotisjuhlassa Helsingissä. Niinistö korosti tervehdyksessään sotilasteknisen osaamisen merkitystä erityisesti Suomen kaltaisessa maassa, jossa puolustusteollinen ja teknologinen perusta on rajallinen: "Pienelle maalle kyky omaksua ja soveltaa uutta teknologiaa on olennaista. Insinööriupseerien panos uuden teknologian omaksujina on erityisen merkittävä."

Ministeri Niinistö nosti tervehdyksessä esille insinööriupseerien työn merkityksen Puolustusvoimien tutkimus- ja kehittämistoiminnalle, jolla varmistetaan muun muassa puolustuksen innovaatio- ja ennakointikyky, suorituskykyjen kehittäminen ja kansainvälisen tutkimusyhteistyön edellytykset.

Tervehdyksessä Niinistö painotti insinööriupseerien korkeatasoista sotilasteknistä osaamista ja ymmärrystä. "Teknologian kehityksen ja järjestelmien teknistymisen myötä vaatimukset osaamiselle ja sen jatkuvalle kehittämiselle ovat kasvaneet. Insinööriupseeriliiton työ insinööriupseerien koulutuksen kehittämiseksi ja arvostuksen kasvattamiseksi on ollut tärkeää", totesi Niinistö tervehdyksessään.

Tervehdyksensä lopussa ministeri Niinistö onnitteli Insinööriupseeriliittoa merkkipäivänä ja esitti kiitoksensa insinööriupseereille arvokkaasta työstä isänmaan hyväksi.

Ministeri Niinistön tervehdys on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.defmin.fi/puheet.

 
Sivun alkuun