Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Puolustusministeri Niinistö puhui Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan journalistiseminaarissa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 14.12.2017 9.52
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö puhui 14.12.2017 Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) journalistiseminaarissa Säätytalolla Helsingissä. Puheessaan ministeri Niinistö käsitteli mm. Suomen puolustuskykyä ja valmiutta sekä kansainvälistä puolustusyhteistyötä.

Puolustusministeri Niinistön mukaan puolustusvoimien valmiutta on parannettu jo usean vuoden ajan. Toistaiseksi valmiuteen liittyviä toimintatapoja on kehitetty mm. perustamalla henkilökunnasta ja varusmiehistä koostuvat valmiusosastot ja -yksiköt. Näitä yksiköitä pitää myös kehittää ja testata aktiivisesti. Viro tarjoaa meille esimerkin. Täysin yllätyksellisesti järjestetyt harjoitukset, joissa reserviläiset kutsutaan palvelukseen ilman ennakkovaroitusta, mittaavat reservimme todellista valmiutta.

Niinistön mukaan Suomi on kuluneen vuoden aikana tiivistänyt puolustusyhteistyötä sekä kahdenvälisesti että monenvälisesti. "Yhteistyön tiivistäminen on erityisen tärkeää meille, jotta voimme luoda kyvyn toimeenpanna puolustusvoimien uuden lakisääteisen tehtävän: kansainvälisen sotilaallisen avun antamisen ja vastaanottamisen", totesi ministeri Niinistö.

Puheessaan ministeri Niinistö tarkasteli myös viime aikoina otsikoihin nousseita, puolustusvoimiin liitettyjä syrjintä- ja häirintätapauksia. Ministeri painotti, ettei puolustusvoimissa ole sijaa kiusaamiselle, eriarvoiselle kohtelulle tai häirinnälle. Koulutus, esimiestoiminta ja oikea asenneilmapiiri ovat avainasemassa niin simputuksen kitkemisessä kuin epäasiallisen kohtelun ja häirinnän estämisessä. Työ on ollut puolustusvoimissa jo käynnissä - ja se jatkuu. "Tässäkään asiassa ei ole mahdollista saada pikavoittoja. Määrätietoinen ja pitkäjänteinen työ tuottaa tulosta", muistutti ministeri Niinistö.

Puolustusministeri Niinistön puhe on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa www.defmin.fi/puheet

 
Sivun alkuun