Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Reissaa fiksusti -kampanja esittelee suomalaisten suosikkikohteita

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2017 9.30
Tiedote

Tiedote 114/2017
19.6.2017

Ulkoministeriön ja Madventuresin uudessa blogisarjassa esitellään suomalaisia kiinnostavia matkakohteita matkustusturvallisuuden näkökulmasta.

Reissaa fiksusti on jatkoa Madventures-yhteisön kirjeenvaihtajablogisarjalle. Nyt matkustusturvallisuuslähettiläänä aloittaa Kaukokaipuu-blogin kirjoittaja ja seikkailija Marinella Himari.

Ulkoministeriön matkustusturvallisuus.fi -sivustolla julkaistaan blogin lisäksi jokaisesta Reissaa fiksusti -sarjan maasta lyhyt infovideo.

Ensimmäinen esiteltävä maa on suomalaisturistien suosikkikohde Espanja. Tilastokeskuksen mukaan suomalaiset tekivät maahan yli 860 000 matkaa vuonna 2016. Suomalaiset myös turvautuivat ulkoministeriön apuun Espanjassa useammin kuin missään muussa maassa viime vuonna. Reissaa fiksusti tarjoaa kevyen infopaketin, jolla voi välttyä yleisimmiltä ongelmatilanteilta.

Kesän aikana blogisarjassa käydään myös Indonesiassa, joka on yksi nopeasti suosiotaan kasvattavista kohteista.

Sarjaa varten on haastateltu ulkoministeriön kokeneita konsuleita, joiden puoleen suomalaiset kääntyvät erilaisissa ongelmatilanteissa maailmalla 55 000 kertaa viime vuonna. Tyypillisin syy ottaa yhteyttä konsuliin on passin hukkuminen, mutta myös paikalliset säännöt voivat tulla yllätyksenä. Sarjaan onkin valittu matkakohteita, joissa myös konsulin näkökulmasta sattuu ja tapahtuu.

Bloggaaja Marinella Himari muistuttaa, että hyvin matkaan valmistautuneelle sattuu todennäköisesti harvemmin ikäviä yllätyksiä.

”Vaikka takana on kymmenkunta reissuvuotta ja satojatuhansia kilometrejä, minulle on matkoillani sattunut onneksi harvoin ikävyyksiä”, Himari kertoo.

Lisätietoja ulkoministeriön matkustusturvallisuuspalveluista:

  • 4xM: matkustusilmoitus, matkavakuutus, matkustusasiakirjat ja matkustustiedote

  • Ulkoministeriön palvelut matkailijoille mobiilissa

  • Nettikonsuli vastaa kysymyksiin Facebookissa

Lisätietoja: sisältö- ja viestintäasiantuntija Heli Pietilä, ajankohtaisviestinnän yksikkö, puh. 0295 351 422

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun