Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkoja koskevat liikennerajoitukset voimaan 10.4.

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2016 12.11
Tiedote

Ulkoministeriö ja sisäministeriö tiedottavat
8.4.2016

Pohjois-Suomessa sijaitsevia Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemia koskevat liikennerajoitukset tulevat voimaan 10. huhtikuuta. Tasavallan presidentti päätti rajoituksien voimaantulosta tänään hyväksymällä asiaa koskevan Suomen ja Venäjän välisen noottienvaihdon. Asiasta kerrottiin ensimmäisen kerran tasavallan presidentin Moskovan vierailun yhteydessä 22.3.2016.

Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemia koskevat liikennerajoitukset tulevat voimaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.4.2016 kello 00.00 alkaen. Rajoitus on määräaikainen ja kestää enintään 180 vuorokautta.

Kahden pohjoisen rajanylityspaikan kautta pääsevät jatkossa kulkemaan vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset sekä heidän kanssaan matkustavat perheenjäsenet kansalaisuudestaan riippumatta.

Liikenteen rajoittamisen tavoitteena on ennalta estää laitonta maahantuloa, poistaa rikoksentekomahdollisuuksia sekä torjua hallitsematonta maahantuloa ja siihen liittyviä uhkia. Samalla vahvistetaan viime viikkoina Suomessa ja Venäjällä tehtyjen, laittomaan maahantuloon ja sen järjestämiseen liittyvien toimenpiteiden vaikutusta.

Suomi omalta osaltaan vastaa EU:n ulkorajasta, joka on myös Schengenin vapaan liikkuvuuden ulkoraja. EU-sitoumustensa mukaisesti Suomi pyrkii estämään uusien laittoman maahantulon väylien syntymisen.

Tilanteen kehittymistä ja toimenpiteiden vaikutuksia seurataan jatkuvasti. Mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään tilanteen mukaisesti.

Lisätietoja rajoitusten käytännön vaikutuksista antavat:
eversti Jaakko Ritola, Rajavartiolaitoksen esikunta, p. 0295 421 191, [email protected]
eversti Vesa Blomqvist, Rajavartiolaitoksen esikunta, p. 0295 421 102,[email protected]

 
Sivun alkuun