Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Sovittelu edistää yhteiskunnallista vakautta

Ministry for Foreign Affairs
Julkaisuajankohta 14.11.2017 12.47
Tiedote

Ulkoministeriö järjestää yhdessä Suomen Sovittelufoorumin kanssa kaikille avoimen Suomi 100 -sovitteluseminaarin Helsingissä. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.

Seminaarissa esitellään eri sovittelumuotoja Suomessa ja keskustellaan siitä, miten sovittelu edistää yhteiskunnallista vakautta maassamme ja kansainvälisesti. Seminaarissa pohditaan myös, miten sovittelu toimii laaja-alaisesti konfliktien ratkaisumekanismina yhteiskuntamme eri tasoilla ja miten se edistää luottamuksen kulttuuria ja yhteiskuntarauhaa maassamme.

Sovittelusta ja sovinnosta keskustelemassa ovat mm. valtakunnansovittelija Minna Helle, CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie, kansanedustaja Pekka Haavisto sekä Helsingin piispa Teemu Laajasalo. Paneelissa sovittelun merkitystä yhteiskunnassa pohtivat Suomen laaja-alaisen sovittelukentän arvostetut asiantuntijat.

Puheenvuoroja voi seurata suorana lähetyksenä Suomi 100 -sovitteluseminaarin Facebook-sivulla osoitteessa https://www.facebook.com/sovittelu100/

Seminaarin ohjelma lliitteenä (suomeksi ja ruotsiksi).

Suomi 100 -sovitteluseminaarin ohjelma

Lisätietoja: Birgit Autere, puh. 0295 351 240 ja Leena Saarela, puh. 0400 722 052, [email protected]

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun