Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Suomelle johtovaltiorooli Euroopan puolustusviraston kyberhankkeessa

puolustusministeriö
Julkaisuajankohta 30.6.2016 10.54
Tiedote

Suomi osallistuu Euroopan puolustusviraston EDA:n kyberhankkeeseen (EDA CAT B Project on Cooperation on Cyber Ranges in the European Union) sekä ottaa hankkeen johtovaltioroolin yhdessä Hollannin ja Kreikan kanssa. Muut hankkeeseen osallistuvat maat ovat Itävalta, Belgia, Saksa, Viro, Irlanti, Latvia, Portugal ja Ruotsi.

Kyberpuolustus on yksi EU:n strategisista prioriteeteista. EU:n kyberpuolustuskyvyn keskeinen osa on sitä varten koulutettu henkilöstö. Tiedonvaihto ja yhteiset harjoitukset EU-tasolla kehittävät henkilöstön kykyä vastata kyberuhkiin. Harjoitusympäristöjä jakamalla on myös mahdollista tunnistaa parhaita käytäntöjä kyberiskuja vastaan. Suomen harjoitusympäristö sijaitsee Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Hanke kestää arviolta kolme vuotta. Osallistuminen ei vaadi Suomelta rahallista panosta Euroopan puolustusviraston suuntaan. Suomen osuus hankkeesta toteutetaan henkilöstöpanoksena.

Lisätietoa hankkeesta antaa erityisasiantuntija Sanna Laaksonen, puh. 0295 140417.

 
Sivun alkuun