Hyppää sisältöön

Suomi tukee Punaisen Ristin humanitaarista avustusoperaatiota Irakissa

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2017 8.55 | Julkaistu suomeksi 15.6.2017 klo 9.43
Tiedote

Tiedote 36/2017
20.2.2017

Suomi myöntää ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen päätöksellä 500 000 euroa Suomen Punaisen Ristin humanitaariselle avustustoiminalle Irakissa.

Suomen Punainen Risti lähettää ulkoministeriön tuella sekä avustustyöntekijöitä että tarvikkeita sairaaloihin, joissa hoidetaan Mosulin taisteluissa haavoittuneita. Taistelut miljoonakaupunki Mosulista alkoivat lokakuussa 2016 ja niissä on haavoittunut kymmeniä tuhansia ihmisiä, heistä noin puolet siviilejä. Yli 200 000 kaupunkilaista on paennut kodeistaan.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea (ICRC) on tukenut Mosulin lähistöllä sijaitsevia sairaaloita taistelujen alkamisesta lähtien. Suomen Punainen Risti koordinoi laajaa kansainvälistä operaatiota, johon osallistuvat myös Punaisen Ristin kansalliset yhdistykset Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Islannista, Saksasta, Kanadasta, Japanista ja Hong Kongista.

"Tiedämme hyvin, että tilanne Mosulissa ja sen lähialueilla on erittäin kriittinen ja että apua tarvitaan kiireellisesti. Koordinaatiovastuun antaminen Suomen Punaiselle Ristille kertoo järjestön vahvasta osaamisesta ja valmiudesta sotakirurgiassa sekä lääkinnällisessä avussa. Haluamme, että tämä kyky säilyy ja kehittyy", sanoo ministeri Mykkänen.

Irakin humanitaarinen tilanne jatkuu erittäin vaikeana ja humanitaarisen avun tarpeessa on arvioiden mukaan 11 miljoonaa ihmistä. Suomi tulee vuoden aikana kohdentamaan lisää humanitaarista apua Irakiin.

Lisätietoja: yksikönpäällikkö Claus Lindroos, humanitaarisen avun ja politiikan yksikkö, puh. 0295 351 234.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Kai Mykkänen
Sivun alkuun