Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

ThisisFINLAND.fi julkaisee erikoisen joulukalenterin

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 1.12.2016 13.53
Tiedote

Lehdistötiedote 224/2016
1.12.2016

ThisisFINLAND.fi julkaisee joulukuun ensimmäisenä päivänä joulukalenterin, joka ei ole aivan perinteinen. Viime joulukuussa suursuosikeiksi osoittautuneiden Suomi-emojien jälkeen halusimme tänä vuonna esitellä maamme omaperäistä ja ihmeellistä luovuutta hieman toisella tavalla. Uuden joulukalenterin nimi on (Merkilliset terveiset joulupukilta ja 23 muulta erikoiselta suomalaiselta).

Meillä on ilo esitellä 24 lahjakasta suomalaista, joiden pirteän epäsovinnaiset jouluviestit kiehtovat varmasti mielikuvitusta. Jokainen näistä valokuvaajista, taidemaalareista, esiintyjistä, kirjailijoista, laulajista ja muista luovista toimijoista menee persoonallisen kauniilla tervehdyksellään suoraan suomalaisuuden ytimeen ja kertoo, mitä kaikkea Suomi pitää sisällään.

Joka päivä jouluaattoon asti on luvassa uusi tervehdys, joka tarjoaa omintakeisen mielikuvan joulusta ja Suomesta. Joulukalenterin luukuista paljastuvat ihmeet voivat ihastuttaa, liikuttaa, yllättää ja joissakin tapauksissa jopa järkyttää.

”Muiden maiden tapaan Suomessakin esitellään yleensä aina samoja tunnettuja nimiä”, sanoo maakuvayksikön päällikkö Petra Theman ulkoministeriöstä, jossa ThisisFINLAND.fi-sisältöä tuotetaan. ”Tällä kertaa nostamme esille nimiä ja kasvoja, jotka ovat ehkä jääneet muissa yhteyksissä huomaamatta. Haluamme toimia kuraattoreinanne online-taidenäyttelyssä, ja ennen kaikkea haluamme esitellä monipuolista, yllättävää lahjakkuutta ja juhlistaa sitä energistä intohimoa, jolla suomalaiset paneutuvat kaikkeen tekemiseensä.”

ThisisFINLAND.fi tarjoaa yhteistyössä Postin kanssa yleisölle mahdollisuuden lähettää joulukalenteriaiheisia postikortteja maksutta kaikkialle maailmaan. Joka päivä uuden luukun avautuessa saataville tulee 50 aiheeseen liittyvää postikorttia. Kävijät voivat kirjoittaa korttiin viestin ja osoitteen verkossa, ja Posti tulostaa kortit sekä lähettää ne. Näin jokaisella on tilaisuus lähettää merkillinen joulutervehdys Suomesta ja levittää korttien avulla omaleimaista suomalaista joulumieltä maailmalle. Ja jos päivittäiset 50 postikorttia pääsevät loppumaan, sivustolla on painike, jolla voi lähettää sähköisiä kortteja (ilmaiseksi tietysti).

Monet joulukalenterin tekoon osallistuvista taiteilijoista ovat laajalti tunnettuja, toiset taas nousevia nimiä, joita useimmat suomalaisetkaan eivät vielä tunnista. Joulukalenterin ensimmäisen luukun takaa paljastuvan tervehdyksen on laatinut fantasia- ja scifikirjailija Johanna Sinisalo, jonka palkittuja teoksia on julkaistu 20 kielellä. Hän kuvailee Suomea ”äärimmäisyyksien maaksi”, jossa ”nykyaika” ja ”ikivanhat myytit” kohtaavat.

”Pyrimme tietoisesti välttämään perinteisiä joulukliseitä”, Theman sanoo. ”Uuden joulukalenterin tarkoituksena on yllättää ja liikuttaa suomalaisia ja Suomen ystäviä ympäri maailmaa. Näin vuoden lopulla meillä on tilaisuus juhlia erilaisuutta ja kaikkea sitä hyvää, merkillistä, hassua ja upeaa, johon me ihmiset pystymme.”

Strangest Greetings from Santa and 23 other extraordinary Finns -joulukalenterin tuottaa ThisisFINLAND.fi yhdessä Mirum Agency Helsingin kanssa. Joulukalenteri julkaistaan englannin, arabian, kiinan, ranskan, saksan, japanin, portugalin, venäjän ja espanjan kielillä.

Hashtag: #StrangeXmas

Tiedustelut: Petra Theman, maakuvayksikön päällikkö, puh. +358 295 351 558. Theman ei ole tavoitettavissa 1.12. klo 13.30–16.00.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muodossa [email protected].

 
Sivun alkuun