Hyppää sisältöön

Työtä naisyrittäjyyden tukemiseksi Helsingissä

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 3.6.2016 12.11 | Julkaistu suomeksi 7.6.2016 klo 10.40
Tiedote

Tiedote 107/2016
3.6.2016.

Naiset ja miehet kohtaavat liike-elämän esteet edelleen eri tavoin kaikkialla maailmassa. Vaikka naisilla on monissa maissa merkittävä asema pienissä yrityksissä, suurempien yritysten johdossa tai omistajina se on lähes olematon. Naisyrittäjyyden edistämisessä ei ole kuitenkaan kyse pelkästään tasa-arvosta. Kansainvälisen kauppakeskuksen ITC:n (International Trade Centre) mukaan maailmantalous saisi merkittävän kasvusysäyksen, mikäli naisten osuutta talouselämässä voidaan lisätä.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka avaa kansainvälisen Naiset liike-elämässä -foorumin Helsingissä 8.6.2016 yhdessä ITC:n johtajan Arancha Gonzálezin kanssa. Tilaisuutta moderoi Ylen toimittaja Krista Taubert.

”Suomen vahvin viesti maailmalle on arvoissa ja toimintatavoissa. Suomessa naiset ovat pystyneet hyödyntämään osaamistaan ja samalla yhdistämään työ- ja perhe-elämän”, ministeri Toivakka korostaa.

”Naiset muodostavat yli puolet maailman väestöstä, joten heidän poissulkemisensa taloudesta on sama kuin lentäisi lentokonetta vain yhdellä moottorilla tai osallistuisi jalkapallo-otteluun puolella joukkueella”, tiivistää ITC:n González.

Kansainvälinen naisfoorumi kokoaa yhteen yli 60 liike-elämän, julkisen sektorin ja järjestöjen vaikuttajaa pohtimaan keinoja, joilla naisten kohtaamia liiketoiminnan esteitä voidaan purkaa ja uusia avata.

Foorumi on osa kansainvälistä SheTrades -aloitetta, jonka tavoitteena on kytkeä miljoona naisyrittäjää kansainvälisiin markkinoihin vuoteen 2020 mennessä. Osallistujilta odotetaan sitoumuksia toimiin, joilla tavoitetta edistetään.

Ulkoministeriö järjestää tapahtuman yhteistyössä Kansainvälisen kauppakeskuksen ITC:n kanssa. ITC on Maailman kauppajärjestön WTO:n (World Trade Organization) ja YK:n yhteinen järjestö, jonka tehtävänä on parantaa pienten ja keskisuurten yritysten edellytyksiä käydä kauppaa etenkin kehitysmaissa.

Lisätietoja: kaupallinen neuvos Antti Piispanen, taloudellisten ulkosuhteiden osasto, puh 040 134 5930 ja ministeri Toivakan diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh 040 352 0463.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Sivun alkuun