Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Norjan Suomi 100 -juhlaan

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2017 16.05
Tiedote

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen osallistuu Oslossa Norjan Suomi 100 -juhlinnan päätapahtumaan Oslon teknisessä museossa 7. syyskuuta.

Ministeri Mykkänen avaa norjalaisille yritysjohtajille suunnatun Reboot neighbours -liike-elämäseminaarin sekä Oslon teknisessä museossa esillä olevan 100 esinettä Suomesta -näyttelyn.

Lisäksi ministeri Mykkänen keskustelee Norjan kokemuksista liikenteen sähköistämisestä ja kansainvälisistä hankinnoista. Mykkänen tapaa myös Norjassa toimivien suomalaisyritysten edustajia ja keskustelee yritysten kokemuksista Norjan markkinoista.

”Suomen ja Norjan välinen kauppa on kasvanut viimeisen puolen vuoden aikana 7 %, mutta parantamisen varaa on edelleen. Näen erityisesti potentiaalia terveysteknologiassa ja cleantech-alalla”, toteaa Mykkänen.

Oslon Suomi 100 -juhlintaan sisältyy myös 8.9. järjestettävä innovaatiokoulutusta käsittelevä seminaari opettajille ja lapsille sekä työpajoja koodauksesta ja arkkitehtuurista. Viikonloppuna 9 -10.9 ohjelma jatkuu mm. Muumipeikon vetämillä lapsille suunnatuilla perhepäivillä.

Lisätietoja: diplomaattiavustaja Tuuli-Maaria Aalto, puh. +358 50 550 7546 ja lähetystöneuvos Katja Luopajärvi, puh. +358 50 436 6506.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

 
Sivun alkuun