Hyppää sisältöön

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen Ukraine Reform -konferenssiin Lontooseen

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 5.7.2017 13.00 | Julkaistu suomeksi 5.7.2017 klo 13.10
Tiedote

Tiedote 128/2017
5.7.2017

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen osallistuu Lontoossa pidettävään Ukraine Reform -konferenssiin 6. heinäkuuta. Konferenssin tavoitteena on kiinnittää kansainvälistä huomiota Ukrainaan sekä ilmaista kansainvälisen yhteisön tuki Ukrainalle ja sen uudistuksille. Suomi tukee Ukrainan koskemattomuutta ja suvereniteettia.

Ministeri Mykkänen esittelee konferenssissa Suomen suunnitelmia uusista kehitysyhteistyöhankkeista energiatehokkuus- ja opetussektorilla Ukrainassa.

Konferenssin yhteydessä ministerillä on kahdenvälinen tapaaminen Ukrainan varapääministerin ja eurooppalaisen ja euroatlanttisen integraation ministerin Ivanna Klympush-Tsintsadzen kanssa. Keskustelun aiheina ovat Suomen ja Ukrainan kahdenväliset suhteet, EU:n ja Ukrainan väliset suhteet sekä Ukrainan kanssa tehtävä kehitysyhteistyö.

Lontoossa ministeri Mykkänen tapaa myös Iso-Britannian ulkomaankauppaministerin Liam Foxin ja varaministerin Robin Walkerin. Keskustelun aiheina ovat Brexit sekä Suomen ja Iso-Britannian kahdenväliset suhteet.

Lisätietoja: ulkomaankauppa- ja kehitysministerin diplomaattiavustaja Marja Koskela puh. +358 295 350 633 ja Itä-Euroopan ja Keski-Aasian yksikön avustaja Sofie Sandström, puh. +358 50 465 4890.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Sivun alkuun