Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Valtioneuvoston verkkosivusto uudistuu. Sivustolla saattaa olla toimimattomia linkkejä, tilapäisiä häiriöitä ja puutteita.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen OECD:n ministerikokoukseen Pariisiin – aiheena globalisaation haasteet

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2017 14.30
Tiedote

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n ministerikokous järjestetään Pariisissa 7.-8.6.2017. Kokouksessa Suomea edustaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen. Kokouksen puheenjohtajana toimii Tanska.

Ministerikokouksen pääteemana on globalisaatio ja sen haasteet. Tavoitteena on kartoittaa toimia, joilla varmistetaan että ihmiset, yritykset, alueet ja kaupungit menestyisivät nopeasti muuttuvassa, avoimessa ja digitalisoituvassa ympäristössä. Ministeri Mykkänen osallistuu myös keskusteluihin, joissa pohditaan millaisen kauppa- ja investointipolitiikan kautta voidaan parhaiten tukea avointa ja reilua globaalitaloutta.

”OECD on avoimen globaalitalouden hyötyjen vahva puolestapuhuja. Nykyisessä maailmantalouden tilanteessa OECD:lle on entistä tärkeämpää tutkia globalisaation kaikkia vaikutuksia ja etsiä keinoja sen hyötyjen tasaisemmaksi jakamiseksi”, ministeri Mykkänen sanoo.

OECD julkistaa myös vuosittaisen katsauksensa maailmantalouden kehityksen näkymistä.

Ministerikokousta edeltää 6.- 7.6. pidettävä OECD Forum 2017, joka kokoaa yhteen liike-elämän, kansalaisyhteiskunnan, tutkijayhteisön ja median edustajia ympäri maailmaa. Forumin teemana on globalisaation vaikutukset, eriarvoistuminen ja luottamus. Ministeri Mykkänen osallistuu vastuullista yritystoimintaa käsittelevään paneeliin.

Ministerikokouksen yhteydessä allekirjoitetaan uusi monenkeskinen verosopimus. Sopimus on osa OECD:n ja G20-maiden kansainvälisen verotuksen yhtenäistämiseen sekä aggressiivisen verosuunnittelun ja veronkierron vähentämiseen tähtäävää BEPS -hanketta (Base Erosion and Profit Shifting). Ministeri Mykkäsen mukaan sopimuksen aikaansaaminen on merkittävä saavutus, joka osoittaa kuinka kansainvälisen veronkierron kuriin saamisesta on tullut laajalti hallituksia yhdistävä tavoite.

Lisätietoja ministerikokouksesta löytyy osoitteesta http://www.oecd.org/ sekä Twitterissä (#OECDweek). Avoimen Forum 2017 -tapahtuman keskusteluja on mahdollista seurata OECD:n webcasteina osoitteesta http://www.oecd.org/forum/ sekä Twitterissä (#OECDForum).

Lisätietoja: ministeri Mykkäsen diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. 040 352 0463 ja kaupallinen neuvos Johanna Ala-Nikkola, puh. 0295 351 122.

Verosopimuksen osalta lisätietoja antavat valtiovarainministeriön hallitusneuvos Antero Toivainen, puh. 0295 530 098 ja neuvotteleva virkamies Minna Ojala, puh. 0295 530 291.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected] ja valtiovarainministeriön [email protected].

 
Sivun alkuun