Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Mykkänen Team Finland -matkalle Egyptiin

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 26.9.2016 9.25
Tiedote

Tiedote 176/2016
26.9.2016

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen lähtee yhdessä reilun 20 cleantech-, tietoliikenne- ja opetussektorin yrityksen kanssa Team Finland -matkalle Egyptiin 26.–29.9.2016.

Matkan aikana järjestettävissä korkean tason tapaamisissa edistetään suomalaisyritysten kontakteja ja -hankkeita Egyptissä. Ministeri tapaa suomalaisyritysten edustajien kanssa sekä Egyptin ministereitä että muita valtiollisten instituutioiden edustajia. Ministeri Mykkänen avaa Kairossa Suomen ja Egyptin yhteisen business-seminaarin.

Egypti on Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän alueen kolmanneksi suurin talous, ja sen kulutusmarkkinat ovat alueen suurimmat. Ulkomaankauppa ja investoinnit ovat aktivoituneet viime vuosina poliittisen tilanteen vakauduttua. Vuonna 2015 Egyptin talouskasvu nousi neljään prosenttiin. Kansainväliset yritykset ovat kilpailleet pääsystä Egyptin uudelleenavautuville markkinoille etenkin Egyptin lanseeraamien, infrastruktuurin rakentamiseen liittyvien megahankkeiden kohdalla. Myös Suomen mahdollisuudet ja lähtökohdat kaupan kasvattamiseen ja monipuolistamiseen Egyptin kanssa ovat hyvät. Ministeri Mykkäsen vierailu on erinomainen tilaisuus esitellä suomalaista huippuosaamista usealta sektorilta Egyptin 90 miljoonan kuluttajan markkinoilla.

Matka järjestetään yhteistyössä Team Finlandiin kuuluvan Finpron kanssa.

Egyptiin suuntautuvalla matkalla ovat mukana:

Acquazone Oy
CS Control Software Oy
Dewaco Ltd
Envor Protect Oy
FCG International Ltd
FIMAtec Oy
Finnfund
Finnish Water Forum
Finpro/Cleantech Finland ja Education Export Finland
Geologian tutkimuskeskus (GTK)
GreenEnergy Finland Oy
Helsinki International Schools Group
JAMK University of Applied Sciences
Masar Oy
NxtVn Oulu
Omnia, the Joint Authority of Education in the Espoo Region
Peikko Group Oy
Oy Plusdial Ab
Sitra
Suomen Ekolannoite Oy
Vahanen International Oy
Vesiotec Ltd
Vexve Oy

Lisätiedot: Lähetystöneuvos Ann-Christine Krank, puh. 050 462 1353, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan yksikkö ja ministeri Mykkäsen diplomaattiavustaja Marja Koskela, puh. 040 352 0463.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

 
Sivun alkuun