Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Erkki Tuomioja osallistuu Brysselissä arktiseen dialogiin

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 4.3.2015 9.00
Tiedote 71/2015

Greenpeace ja tapahtumajärjestäjä QED järjestävät Brysselin lähellä korkeatasoisen arktisen dialogin 4.3.2015. Suomen ulkoministeriö toimii tapahtuman virallisena suojelijana. Dialogin tavoitteena on mahdollistaa keskustelu arktisen ympäristön suojelua koskevista keinoista sekä tuoda esille ympäristönäkökulmia, kun EU alkaa valmistella seuraavaa tiedonantoaan EU:n arktisesta politiikasta.

Iltapäivän aikana järjestetään kaksi korkeatasoista paneelia. Ensimmäinen paneeli keskittyy arktisten alueiden ympäristöuhkiin, globaaleihin toimiin, joiden vaikutukset tuntuvat ennen kaikkea arktisilla alueilla ja pohtimaan kysymystä millaisia hallinnollisia rakenteita arktisten asioiden suojeluun tarvittaisiin. Toisessa paneelissa pohditaan arktisten alueiden suojelua ja EU:n roolia siinä. Paneelissa tarkastellaan myös pohjoisnapaa lähellä olevien kansainvälisten vesialueiden tilannetta. EU on julkaisemassa uudistettua arktista linjaustaan loppuvuonna ja Euroopan parlamentti on ottanut myös aktiivisen roolin arktisessa politiikassa.

Seminaarin osallistujat ovat eurooppalaisia päättäjiä, ministereitä sekä yritysten että järjestöjen edustajia. Maltalainen ympäristö- ja merikomissaari Karmenu Vella pitää pääpuheenvuoron seminaarissa. Ulkoministeri Tuomiojan ohella panelisteina toimivat mm. Islannin ulkoministeri Sveisson sekä videolinkin kautta Virgin-yhtiön hallituksen puheenjohtaja Richard Branson ja yhdysvaltalainen ympäristöaktivisti Al Gore.

Lisätietoja: erityisavustaja Tarja Kantola, puh. 040 590 4119.

 
Sivun alkuun