Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini arktiseen konferenssiin Rovaniemelle

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 14.11.2017 11.15
Tiedote

Tiedote 199/2017
14.11.2017

Ulkoministeri Timo Soini avaa Arctic Spirit -konferenssin keskiviikkona 15. marraskuuta Rovaniemellä. Konferenssin muita puhujia ovat mm. YK:n Euroopan talouskomission pääjohtaja Olga Algayerova sekä Ranskan polaarilähettiläs Segolene Royal. Suomesta konferenssiin osallistuu lisäksi pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäki. Konferenssin päätavoite on käsitellä globaaleja kestävän kehityksen tavoitteita arktisten alueiden näkökulmasta.

Ministeri Soini kertoo avauspuheenvuorossaan Suomen kokemuksista YK:n kansainvälisen kestävän kehityksen Agenda 2030:n toimeenpanossa. Arktisena maana Suomi haluaa tarjota inspiraatiota myös muille. Kestävä kehitys ei ole toiveajattelua vaan kansainvälinen eloonjäämisstrategia.

Arktisen neuvoston puheenjohtajana Suomen tavoitteena on vahvistaa sidettä Arktisen neuvoston toiminnan ja keskeisten YK-tavoitteiden välillä. Arktisten alueiden kehittämisestä ja globaaleista kestävän kehityksen tavoitteista kannattaa puhua yhdessä. Myös yritysmaailma hyödyntää jo YK:n tavoitteita. Alkuperäiskansojen identiteetin, elinolosuhteiden ja kielten tukeminen on Suomelle osa kestävää kehitystä muuttuvissa olosuhteissa.

Konferenssin järjestää Rovaniemen kaupunki sekä Lapin yliopiston Arktinen keskus ja se on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisohjelman merkittävin arktinen tapahtuma.

Lisätietoja: ulkoministerin erityisavustaja Riikka Taivassalo, puh. 046 923 4581 ja johtava asiantuntija Pekka Shemeikka, puh. 050 311 23 61.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Timo Soini
 
Sivun alkuun