Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini esittää Hybridikeskukselle: Itämeren alueesta hybridiriskiarvio

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2017 16.15
Tiedote

Tiedote 150/2017
6.9.2017

Ulkoministeri Timo Soinin mukaan hybridiuhkien torjunnassa on tärkeää analysoida uhkia ja riskejä sekä arvioida yhteiskuntien haavoittuvuuksia.

Ministeri Soini kutsui Hybridiosaamiskeskuksen edistämään EU:n ja Naton yhteistyötä hybridiuhkiin liittyvien uhkien ja riskien arvioimiseksi Itämeren alueella. Aloite on yhteinen Ruotsin ulkoministeri Margot Wallströmin kanssa.

Soinin mukaan arviointityö voitaisiin toteuttaa EU:n ja Naton yhteistyönä. Tämä aloite – mikäli hybridikeskus tällaiseen ryhtyisi – voisi toimia mallina kehittää arviointia myös muilla alueilla, kuten Välimeren alueella tai Mustanmeren alueella, ministeri arvioi.

Ulkoministeri korosti puheessaan hybridiuhkien torjunnassa myös kokonaisturvallisuusajattelua, kybertoimintaympäristön haavoittuvuuksia sekä skenaariopohjaisia päätöksentekoharjoituksia.

"EU-puheenjohtajamaa Viron järjestämä CYBRID-harjoitus EU:n huomiseen puolustusministerikokoukseen on hyvin ajankohtainen ja ansaitsee onnittelumme. Tätä esimerkkiä tulisi seurata", ministeri Soini toteaa.

Ulkoministeri Soini onnitteli hybridikeskusta alustavan toimintavalmiuden saavuttamisesta ja kiitti muita osallistujamaita keskuksen käynnistämiseen osallistumisesta.

"Osallistujamaiden sekä EU:n ja Naton sitoutuminen antaa luottamusta tämän yhteistyön tulevaisuudesta", ministeri kiitteli.

Ulkoministeri Soini puhui eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen toiminnan käynnistymisseminaarissa 6. syyskuuta Helsingissä.

Lisätietoja: ulkoministerin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 50 550 7546.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Timo Soini
 
Sivun alkuun