Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini Intiaan

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2017 14.43
Tiedote

Tiedote 203/2017
22.11.2017

Ulkoministeri Timo Soini vierailee Intiassa 22.-25. marraskuuta. Soini matkustaa Intiaan suoraan vierailultaan Myanmarista. New Delhissä Soini johtaa Suomen valtuuskuntaa maailmanlaajuisessa kybertoimintaympäristökonferenssissa (Global Conference on Cyberspace) 23.-24. marraskuuta. Soini osallistuu konferenssin avajaisistuntoon ja yhteistapaamiseen Intian pääministerin Narendra Modin kanssa.

Ulkoministeri Soini pitää puheen konferenssin kyberdiplomatiaa käsittelevässä istunnossa 24. marraskuuta Puheenvuoro käsittelee muun muassa kansainvälistä oikeutta ja vastuullisen valtiokäyttäytymisen normeja kybertoimintaympäristössä.

Vierailun aikana ulkoministeri Soini käy lisäksi keskustelut Intian ulkoministerin Sushma Swaraj’in kanssa ja tapaa Suomessa äskettäin vierailleen ulkoasiain valtioministeri M. J. Akbarin. Keskusteluaiheina ovat maiden kahdenväliset suhteet sekä kansainväliset kysymykset alueellisesta ja globaalista näkökulmasta.

Global Conference on Cyberspace (GCCS) on korkean tason konferenssi, jossa käsitellään laajasti kansainväliseen kybertoimintaympäristöön liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä. Esillä ovat muun muassa kyberdiplomatia, kyberturvallisuus ja kybervalmiuksien kehittäminen. Intian hallituksen järjestämään konferenssiin osallistuu hallitusten, kansainvälisten järjestöjen, yritysten, kansalaisjärjestöjen ja tutkimusmaailman edustajia. Konferenssi on osa vuonna 2011 käynnistynyttä niin sanotun Lontoon-prosessin kyberkonferenssien sarjaa.

Lisätietoja:
Ulkoministerin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. 0295 350 663
Intia, kahdenvälinen osuus: ministerineuvos Seija Kinni, puh. +91 9711990409
Kyberkonferenssi: lähetystöneuvos Anna Koikkalainen, turvallisuuspolitiikan ja kriisinhallinnan yksikkö, puh. 0295 352 002

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]

Korjattu 23.11. Jussi Tannerin titteli.

Timo Soini
 
Sivun alkuun