Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Ministry for Foreign Affairs
Julkaisuajankohta 14.7.2017 14.00
Tiedote

Tiedote 131/2017
14.7.2017

EU:n ulkoasiainneuvosto järjestetään Brysselissä 17. heinäkuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat EU:n ulko- ja turvallisuus­poliittisen globaalistrategian toimeenpano, Libyan tilanne sekä EU:n Pohjois-Korean-politiikka.

Ulkoministereiden on määrä keskustella EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisen globaalistrategian toimeenpanon uusista painopisteistä tulevalle vuodelle. EU:n rooli kansainväliseen oikeuteen pohjautuvassa globaalihallinnassa tulee korostumaan strategian toimeenpanossa, samoin kuin yhteistyö keskeisten alueellisten kumppaneiden kanssa. Suomi painottaa tarvetta vahvistaa EU:n työtä konfliktinestossa ja rauhanvälityksessä.

Ulkoasiainneuvostossa tarkastellaan Libyan ajankohtaista tilannetta, jolla on merkittävä vaikutus myös muuttoliikkeen hallintaan. EU:n tuki Libyan yhtenäishallitukselle ja maan vakauttamiselle jatkuu ja ihmissalakuljetuksen vastaisia toimia pyritään vahvistamaan. Libyan tilanteesta annetaan neuvoston päätelmät.

Lisäksi ulkoasiainneuvostossa käydään strateginen keskustelu EU:n Pohjois-Korean-politiikasta. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa EU:n pakotelinjaukset sekä ja EU:n rooli Korean niemimaan turvallisuuskysymyksiin liittyvissä keskusteluissa. Aiheesta annetaan neuvoston päätelmät.

Neuvoston yhteydessä Suomi isännöi NB6-maiden (Suomi, Ruotsi, Tanska, Viro, Latvia ja Liettua) yhteisen aamiaistapaamisen.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin diplomaattiavustaja Jussi Tanner, puh. +358 295 350 663 sekä vastuuvirkamies Stefan Lee, puh. +358 50 455 8435

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Timo Soini
 
Sivun alkuun