Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeri Soini ulkoasiainneuvostoon Brysseliin

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 12.5.2017 13.45
Tiedote

Tiedote 84/2017
12.5.2017

EU:n ulkoasiainneuvosto järjestetään Brysselissä 15. toukokuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat EU:n ulko- ja turvallisuus­poliittisen globaalistrategian toimeenpano turvallisuuden ja puolustuksen alalla, itäinen kumppanuus, EU:n ja Afrikan väliset suhteet sekä Afrikan sarven tilanne.

Ulkoministerit keskustelevat yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan sekä EU:n puolustusyhteistyön tiivistämisestä osana EU:n globaalistrategian toimeenpanoa. Keskeisiä kysymyksiä ovat muun muassa EU:n siviilikriisinhallinnan kehittäminen ja pysyvän rakenteellisen yhteistyön edistäminen.

Lisäksi ministerit keskustelevat EU:n tavoitteista EU:n ja itäisen kumppanuuden maiden väliseen huippukokoukseen, joka järjestetään kuluvan vuoden marraskuussa. EU:n ja kuuden itäisen kumppanimaan kanssa on lisätty käytännön yhteistyötä mm. liikkuvuutta edistämällä.

Kokouksen agendalla on myös loppuvuodesta pidettävään EU–Afrikka-huippukokoukseen valmistautuminen. Ulkoministerit keskustelevat EU:n ja Afrikan välisiä suhteita käsittelevästä tiedonannosta ja tavoista tiivistää EU:n ja Afrikan välistä kumppanuutta. Lounaalla ministerit tapaavat Afrikan unionin komission uuden puheenjohtajan Moussa Faki Mahamatin.

Ulkoasiainneuvostossa on lisäksi tarkoitus keskustella Afrikan sarven tilanteesta huomioiden alueen haastava poliittinen ja turvallisuustilanne sekä humanitaarinen kriisi.

Ministeri Soini kertoo lisäksi Suomen juuri alkaneen Arktisen neuvoston puheenjohtajuuden painopisteistä ja odotuksista tulevalle kaudelle.

Lisätietoja: ulkoministeri Soinin kabinettipäällikkö Raili Lahnalampi, puh. +358 50 550 7546 sekä eurooppakirjeenvaihtaja Sari Rautio, puh. +358 295 351 534.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected].

Timo Soini
 
Sivun alkuun