Hyppää sisältöön
Media
Valtioneuvosto etusivu

Ulkoministeriö tuo Madventuresin ja matkustusturvallisuuden Tampereelle

Ulkoasiainministeriö
Julkaisuajankohta 1.9.2015 16.43
Tiedote 201/2015

Ulkoministeriö edistää matkustusturvallisuutta ja osallistuu omalla osastolla Kokonaisturvallisuusmessuille Tampereella 4–6.9.2015. Osastolla on myös passinäyttely sekä tietoa ministeriön eri palveluista matkailijoille. Matkustusturvallisuuden lisäksi messuosastolla on tietoa ministeriön muusta toiminnasta kokonaisturvallisuuden hyväksi.

Konsuliasioiden yksikön päällikkö Teemu Turunen on tavattavissa ulkoministeriön messuosastolla A100 perjantaina 4.9. Myös Suomen ensimmäinen kybersuurlähettiläs Marja Rislakki vierailee ministeriön osastolla perjantaina. Sekä Teemu Turunen että Marja Rislakki ovat lisäksi haastateltavina Turvallisuuskomitean ohjelmalavalla perjantaina.

Lauantaina 5.9 ulkoministeriö tuo messuille Madventures-seikkailijat Rikun ja Tunnan, jotka pitävät Turvasulkeiset päälavalla sekä tapaavat reissaajia UM:n osastolla.

Lisäksi ulkoministeriöllä on "Security Track" -kilpailussa oma kilpailurasti numero 2.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Infektiotaudit-osasto on mukana ulkoministeriön osastolla perjantaina ja lauantaina. Erikoistutkija Jussi Sane esittelee globaalien terveysuhkien torjuntaa, matkailuterveysasioissa neuvoa saa terveydenhoitaja Eeva Pekkaselta, ja lisäksi osastolta saa lisätietoa elintarvike- ja vesivälitteisten epidemioiden selvittämisestä sekä infektiotaudeista ja niiden torjunnasta. Verkkotestissä "Mikä pöpö olet" saa selville, muistuttaako eniten vilkasta influenssavirusta vai onko konservatiivisempi salmonella.

Kokonaisturvallisuusmessujen yhteydessä ulkoministeriö järjestää 3.9. kutsuvierasseminaarin "Diplomatia Suomen turvallisuuden takaajana", jossa pohditaan Euroopan turvallisuuden muutosta. Seminaarissa puhutaan muun muassa Venäjän toimista, kansainvälisestä turvallisuusyhteistyöstä ja informaatiosodankäynnistä. Panelisteina ovat UM:n alivaltiosihteeri Anne Sipiläinen, itäosaston osastopäällikkö Terhi Hakala, Moskovan-suurlähetystön entinen lehdistöneuvos, media-asiantuntija Vesa Kekäle, suunnittelu- ja tutkimusyksikön erikoistutkija Hiski Haukkala sekä Tampereen yliopiston Jean Monnet-professori Hanna Ojanen. Tilaisuuden juontaa Aamulehden artikkelitoimituksen esimies Matti Mörttinen.

Ohjelma

Perjantaina 4.9.

12.00–16.00 Teemu Turunen, konsuliyksikön päällikkö tavattavissa UM:n messuosastolla A100

14.00 Maailma yllättää matkailijan? Konsuliyksikön päällikkö Teemu Turunen Turvallisuuskomitean infolavalla, A200

16.30 Kybersuurlähettiläs Marja Rislakki Turvallisuuskomitean infolavalla, A200

17.00–18.00 Kybersuurlähettiläs Marja Rislakki tavattavissa UM:n messuosastolla A100

Lauantai 5.9.

11.30 ja klo 14.00 A-hallin ohjelmalava: Turvallinen netti

Puhujina viestintäviraston kyberkeskuksen johtaja Kirsi Karlamaa, keskusrikospoliisin kyberrikosten torjuntayksikön rikoskomisario Tero Muurman, Aalto-yliopiston professori Jarno Limnéll ja kybersuurlähettiläs Marja Rislakki.

13.00–­­14.00 A-hallin ohjelmalava: Madventuresin turvasulkeiset

Maailmanmatkaajakaksikko Riku & Tunna kertovat Madventuresin matkoista.

14.00–16.00 Madventures-kaksikko tapaa reissaajia ulkoministeriön osastolla A100

Sunnuntai 6.9.

10.00–16.00 Maailma yllättää matkailijan? Tule seikkailemaan www.maailmayllattaa.fi -karttapalveluun ja jakamaan matkustuskokemuksesi UM:n messuosastolle A100. Yllätyspalkintoja!

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Sisältö- ja viestintäasiantuntija Ritva Naumanen, puh. 0295 351 049 ja tiedottaja Danica Vihinen, puh. 0295 351 769

Lisätietoja seminaarista: sisältö- ja viestintäasiantuntija Mari Lankinen, puh. 0295 350 642

 
Sivun alkuun