Hyppää sisältöön

Valtioneuvoston hallintoyksikkö aloitti 1. maaliskuuta

statsrådets kommunikationsavdelning
Julkaisuajankohta 2.3.2015 10.10 | Julkaistu suomeksi 2.3.2015 klo 14.06
Tiedote 107/2015

Ministeriöiden hallinto- ja palvelutoimintoja hoitava valtioneuvoston hallintoyksikkö (VNHY) aloitti toimintansa 1. maaliskuuta. Hallinto- ja palvelutoimintojen kokoaminen valtioneuvoston kansliaan on historiallisen suuri muutos valtioneuvostotasolla. Kokoamisella haetaan vaikutuksia muun muassa hallinnon tehokkuuden ja tuottavuuden paranemiseen, henkilöstön laaja-alaiseen osaamisen hyödyntämiseen ja yhtenäisten toimintatapojen, prosessien ja työvälineiden käytön lisäämiseen.

Valtioneuvoston hallintoyksikössä yhteisiä hallinto- ja palvelutoimintoja hoitaa noin 500 työntekijää. Suurin osa työntekijöistä jatkaa työtään ministeriöissä hoitaen muun muassa asiakirjahallinnon tehtäviä ja virastomestaripalveluita. Noin 150 työntekijää työskentelee valtioneuvoston linnassa, Mariankadulla ja Unioninkadulla.

Osa valtioneuvoston hallinto- ja palvelutehtävistä hoidetaan kokonaisuudessaan VNHY:ssä, osa tehtävistä hoidetaan sekä ministeriöissä että VNHY:ssä. Lisäksi osaa valtioneuvoston hallinto- ja palvelutehtävistä VNHY ohjaa ja yhteen sovittaa. 

Valtioneuvoston hallintoyksikön palvelut koostuvat muun muassa virasto-, toimitila-, kuljetus-, kirjasto- ja tietotukipalveluista, käännös- ja kielipalveluista, turvallisuus-, tietotekniikka-, tietojärjestelmä-, tiedonhallinta- ja julkaisutuotantopalveluista.

"Valtioneuvoston hallintoyksikön perustamista valmisteltiin lukuisissa ministeriöiden edustajista koostuneista työryhmissä. Niissä oli mukana yli 100 henkilöä. Valmisteluprosessi oli erittäin osallistava ja hyvin avoin. Tätä linjaa haluamme jatkaa tulevaisuudessakin. Kaikkia toimintoja kehitetään yhteistyössä ministeriöiden kanssa", vakuuttaa valtioneuvoston hallintoyksikköä johtava osastopäällikkö Janne Kerkelä.

Valtioneuvoston hallintoyksikön perustamista valmisteltiin valtioneuvoston kanslian joulukuussa 2013 asettamassa Valtioneuvoston hallintoyksikkö 2015 -hankkeessa. Hanke oli osa Keskushallinnon uudistus -hanketta.

Lisätietoja: osastopäällikkö Janne Kerkelä, 0295 160 381, valtioneuvoston kanslia

Sivun alkuun